Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare" la vaccinarea împotriva COVID-19, nu prin medicul de familie, motivând că celelalte modalități de programare ar fi "mai rapide". "Rolul medicului de familie este să îngrijească din punct de vedere medical pacienții. Pentru activitățile administrative de tip programare la vaccin în centrele de vaccinare anti-COVID recomandăm utilizarea celorlalte șase modalități de programare", arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.
Reprezentanții medicilor de familie amintesc că există "7 modalități" de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și le recomandă românilor să le folosească pe celelalte 6:
- prin call center, la numărul unic 021.414.44.25,
- individual, prin platforma online
- prin aparținători, prin platforma online
- prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor,
- prin intermediul medicului de familie,
- prin intermediul medicului curant (medic de orice specialitate, din sistemul public sau privat, cu aviz anual de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor din România),
- prin angajator, pentru personalul "esențial".
Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie admite și faptul că unii medici de familie au refuzat efectuarea programărilor pentru vaccinare, motivând că aceștia au recomandat pacienților să folosească "celelalte șase modalități de programare, care pot fi mai rapide": "Așa cum am informat presa și opinia publică în urmă cu câteva săptămâni, medicul de familie accesează aceeași platformă de programări și are aceleași posibilități de programare pe care le are orice cetățean. Nu există locuri dedicate de programare aflate la dispoziția medicilor de familie. Din acest motiv unii medici de familie au recomandat pacienților să folosească celelalte șase modalități de programare, care pot fi mai rapide, iar unii medici de familie au refuzat efectuarea programărilor."
În plus, "rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră, chiar dacă unii medici de familie au ales să facă și acest lucru, cu costurile binecunoscute asupra sănătății medicilor. Cu privire la telefonul medicului de familie, amintim că medicul de familie are activitate într-un cabinet privat cu un anumit program de lucru și cu un număr de telefon pentru programări și contact, disponibil în timpul programului de lucru", afirmă reprezentanții medicilor de familie.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunțase că medicii de familie vor fi plătiţi cu cel puţin 30 de lei pentru fiecare pacient pe care îl programează pentru vaccinarea anti-COVID, cei imunizaţi urmând să fie supravegheaţi de medicul de familie şi ulterior.
- prin call center, la numărul unic 021.414.44.25,
- individual, prin platforma online (nu sunt locuri de 2 luni acolo)
- prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor (nu te programeaza acolo daca nu esti asistat social)
- prin intermediul medicului de familie (care refuza sau e ocupat sa raspunda la tel)
- prin intermediul medicului curant (medic de orice specialitate, din sistemul public sau privat, cu aviz anual de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor din România), DACA AI TRIMITERE DE LA MED DE FAM
- prin angajator, pentru personalul "esențial". (90% din populatia romaniei nu e 'speciala')
Evident ca asistenta sociala isi programeaza asistatii sociali, nimeninu s-a gandit la altceva.
Medicii curanti te pot programa daca te au in tratament actual sau trecut - nu ai nevoie de trimitere de la medicul de familie special pentru a te programa la vaccin,a sa cum insinuezi tu, ci posibilin trecut sa fi primit trimitere la cardiolog, care te are in grija de o vreme si care te poate programa.
Exista si medici specialisti in sistemul privat, la care nu ai nevoie de trimitere de la medicul de familie.
Dar da, revoltator (ilegal?) ca medicii de familie sa refuze programarea si revoltator ca multi dintre ei nu mai sunt demult medici ci niste simpli functionari.
mai jos decat locul 1000 in lume, angajatii de la pompieri si SMURD (ISU) cad cu avioanele si elicopterele, au 0,1% rata de resuscitare si se uita la victime cum cad de la etaj. Angajatii din sanatate trateaza "probleme", au nozocomiale mai multe, desi au pacienti mai putin, protesteaza doar pentru salarii si-i doare la patina despre pacienti. Angajatii de la transporturi nu fac nici macar trotuarul, angajatii de la jandarmi bat tot ce misca la comanda unui Dragnea sau a altui dragnea, doar "asigura ordinea" ceruta de sefi, politia numara cadavre (3 celebre, Alxandra si oamenii astia doi, probabil sute sau mii anonime) si dau amenzi pentru muzica data tare sau chefuri in pandemie, dar nu au timp pentru traficul de carne vie, de copii si fete.
Judecatorii judeca uneori, rareori, cateodata.
Opinia mea (puteti sa ma injurati cat vreti) e ca singura profesie care merita pensie speciala este cea a soldatior care se afla in teatrele de razboi. O parte dintre ei au murit, cativa au ramas infirmi, le-as da pensii speciale doar pentru ca se gandesc sa se duca acolo de unde ai putea sa nu te mai intorci (noi avem Marionette pe aici).
Toti ceilalti bugetari ar putea sa lucreze de acasa si sa incaseze salariul MINIM MEDIU PRIVAT.
Va desfid sa ma contraziceti, bugetarilor!
Deci, astia de azi, soldatii, se duc de buna-voie si stiu bine la ce se inhama, au asigurari etc. Lui nea Caisa care lucreaza in conditii mult mai riscante la nu stiu ce combinat sau in mine, nu ii da nimeni pensie speciala.