Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătății la Imperial College din Londra, este noul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Citititi CV-utile celor responsabili. Decideți ...
Dacă nu puteți decide luați o decizie in acest sens:)
Nimeni nu poate nega plata decontului pentru ca nu ti-a placut asistenta. pentru astfel de plangeri exista alte institutii
Dar atatia din guvern si administratie numiti numai politic, care in privat cu greu si-ar gasi un job, la asti anu avem pretentii sa aiba "cunostinute de management"?
CNAS nu e responsabila, in fapt, de administrarea la nivel operational a sistemului national de sanatate, cat de determinarea politicii de sanatate. Ei fac regulile, altii le aplica, si tot altii verifica aplicarea. Treaba aia cu facutul regulilor are mare nevoie de oameni care stiu cu ce se mananca domeniul, mai putin de oameni care sa indrume pas cu pas activitatea altora.
Domnul ministru Tataru este cumva PSDist?
Si voi ati facut studii si nu va numeste nimeni niciunde (exceptie ve0rika, sefa de promotie).
Cand o sa pricepem ca nu e drept?
Momentan aven doar certitudinea numirilor de până acum care nu susțin deloc acest românism verde....
Daca nu o pot face care este cauza si cum si cand o rezolvati ?
Domnul respectiv ar fi putut fi un consilier bun in dezvoltarea unor strategii si politisi de asigurari medicale, caci asta este CNAS-ul, dar nu presedinte al unei institutii de anvergura Casei.
Fara nicio suparare, dar cercetatorii nu au experienta in conducerea unor institutii cu un numar mari de angajati, un buget imens si mai presus de acestea, extrem de politizate.
Cat despre HN, un pic de informare sa adaugat cinci randuri la articol nu ar fi stricat....
Printre fostii manageri? Printre zecile de absolventi de Administratie publica cu doctorate in Siguranta nationala?
Sau va sperie eticheta de /cercetator/ si credeti ca un astfle de om nu poate decat sa faca cercetare toata viata?
Toti vorbim de schimbare si oameni noi dar cand e vorba de pus in practica incepem sa ne scobim sub unghii!
Stim ca pentru functionarea unei case de asigurari se cheltuie intre 5 si 20% din venituri ! Oare cat o fi la noi ? Si cum se justifica aceste cheltuieli, ca, oricum ,stim, controale nu prea se fac !
Si ce-i cu limitarea asta de 20 pacienti consultati pe zi ?Un motiv, ni se spune, ar fi ca nu cumva medicul sa-si treaca consultatii fictive pentru care sa ia bani. Asa-i, dar nu in felul asta se combate frauda ci prin controale si - eventual - sanctiuni !
Din cate stiu eu, in Anglia nu e casa de asigurari; toti cetatenii britanici au gratuitate la sistemul de sanatate, sustinut din Bugetul de Stat. Cu ce experienta in domeniu vine domnul acesta de la Londra ?
Nu-i vorba, de mult timp sustin ca ar trebui desfiintata Casa si trecut la sistemul englez, italian, . Sau Semasko ?, o revenire ? Nu-i defel normal ca o Casa sa asigure finantarea cand majoritatea populatiei nu contribuie ! Si, conform
Constitutiei, au drept la tratament ! Si sumele alocate de la buget pentru "Programele Nationale" sunt atat de mici ...
Mai simplu, pentru a deconta o consultatie, in contractul pe care asociatiile medicilor il negociaza cu casa, se detaliaza actiunile pe care medicul le face si se calculeaza un timp minim pe care medicul trebuie sa il petreaca pentru fiecare pacient pentru :
-bilant
-tratament
-mentinerea dosarului pacientului
Avand acest timp se poate stabili un numar maxim rezonabil de pacienti consultati pe zi fara a depasi, sa zicem 10 ore de munca continua :)
daca nu, casa de asa-zisa sanatate ar trebui desfiintata.
Problema e nu este de a schimba incompetentii, dintr-un motiv simplu:
Pentru ca nu exista nici macar incompetenti: ) Nu e nimeni ce e asa de greu de inteles.
Anyway, ii tinem pumnii, sper sa reuseasca.
Succes d-le Adrian Gheorghe !
Inconjurati-va de o echipa serioasa care va sustine, altfel veti ceda nervos dupa 3 luni.