Al optulea transplant de plămân realizat în România a fost efectuat la Spitalul Sfânta Maria din București, a anunțat miercuri primarul Capitalei, Gabriela Firea. Organele au fost prelevate de la un tânăr de 15 ani, ai cărui părinți au acceptat donarea.

Echipa medicalaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"S-a realizat cel de-al 8-lea transplant de plamani, intr-un spital de stat din Bucuresti, administrat de Primaria Capitalei : Sfanta Maria, condus de prof. dr. Narcis Copcă", a scris miercuri Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

"Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria, condusa de prof dr Igor Tudorache - un reputat chirurg roman, apreciat in intreaga Europa, si care opereaza la o clinica de prestigiu din Hanovra si prof dr Narcis Copca - managerul spitalului, a realizat un nou transplant de plămîni, unui pacient, aflat pe lista de așteptare", a mai scris Gabriela Firea.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, tânărul transplantat va rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând să fie transferat ulterior pe secție.

Primul transplant de plămân din România a fost efectuat la Spitalul Sfânta Maria acum un an și 9 luni.