Starea de sănătate a lui Ion Iliescu este stabilă, ”iar suferința cardiacă se află într-o discretă ameliorare”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Elias, unde este internat fostul președinte.

Ion Iliescu, la Parchetul General (arhiva)Foto: Agerpres

”Supravegherea și tratamentul vor fi continuate în condiții de spitalizare”, precizează sursa citată.

„Evoluția stării de sănătate a lui Ion Iliescu este azi (sâmbătă – n.r.) una ușor favorabilă. A făcut și câțiva pași, după ce vineri a stat numai în pat. Vă rămâne în continuare aici, sub atenta observație a medicilor”, au precizat, pentru Mediafax, surse medicale.

Iliescu s-a prezentat, vineri, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza problemelor cardiace mai vechi, iar medicii au decis să îl interneze pe fostul președinte, potrivit reprezentanților unității medicale.

Spitalul Elias a anunțat, printr-un comunicat de presă semnat de managerul Mugur Ardelean, că Ion Iliescu s-a dus la unitatea spitalicească pentru probleme cardiace mai vechi.

"Investigațiile efectuate în urgență au confirmat existența unei suferințe, motiv pentru care s-a decis internarea în vederea tratamentului de specialitate", a anunțat vineri spitalul.