Katie Britton-Jordan, o femeie de 37 de ani din Marea Britanie, diagnosticată în anul 2016 cu cancer la sân, a murit la finalul lunii mai. Tânăra era mama unei fetițe în vârstă de 5 ani. Cu toate că medicii au avertizat-o că riscă să moară dacă nu urmează tratamentul convențional - mastectomie, chimioterapie și radioterapie - Katie Britton-Jordan a ales medicina alternativă și dieta vegană, crezând că acestea o vor vindeca de boală, relatează New Zealand Herald.

HotNews.roFoto: Hotnews

Katie Britton-Jordan descoperise că are cancer la sân în iulie 2016, când avea doar 34 de ani, iar fiica ei 2 ani.

Femeia din Dalbury Lees, Derbyshire (Marea Britanie) a refuzat încă de la început tratamentul convențional în favoarea medicinei alternative, iar în anul 2017, ea a decis să urmeze și o dietă vegană, sperând că o va ajuta să învingă boala.

Atât soțul, cât și părinții femeii au susținut-o pe aceasta în decizia de a ignora sfaturile medicilor.

"Mă simt foarte bine și am reușit să lucrez și să-mi îngrijesc fiica. Dieta mea, care implică în principal fructe și legume crude, a ajutat cu adevărat. Dacă aș fi făcut chimioterapie, cred că nu m-aș fi dat jos din pat. Îți otrăvești corpul. În opinia mea, există o mulțime de alte opțiuni", spunea Katie Britton-Jordan, în anul 2017.

În februarie anul acesta, Katie Britton-Jordan a aflat că tratamentul alternativ nu a funcționat, iar boala a ajuns în stadiul 4, cel mai grav. Femeia a încercat, în ultimele luni de viață, să strângă fonduri pentru a putea urma un tratament bazat pe imunoterapie - un tratament inovator, personalizat, pentru bolnavii de cancer - pe care nu a mai apucat, însă, să îl urmeze.