​Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Elias din Capitală, în urma unei sesizări privind anumite materiale folosite în blocul operator - Ortopedie, care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Ministrul Sănătății afirmă că vrea să se asigure că nu a fost afectată siguranţa pacienţilor: "Este vorba despre o sesizare privind anumite materiale care se folosesc în blocul operator, respectiv Ortopedie, care nu ar corespunde calitativ - spun medicii de acolo. Ştiu că s-a reziliat contractul cu firma care a furnizat aceste materiale, dar doresc să mă asigur că nu a fost afectată siguranţa pacientului şi că lucrurile vor intra în normal", a afirmat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

  • Spitalul Elias: Nu am utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias nu a utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Silvius Negoiţă.

Precizările vin după ce au apărut mai multe informaţii legate de neconformitatea unor materiale sanitare utilizate în blocul operator Ortopedie.

"Menţionăm că nu am utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor. În prezent spitalul nu are alt contract încheiat pentru materialele sanitare implicate. A fost demarată o procedură de achiziţie de urgenţă, urmând ca în perioada următoare stocul de materiale sanitare necesare să fie acoperit în întregime", afirmă purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silvius Negoiţă, citat de Agerpres.

Reprezentantul Spitalului Elias precizează că achiziţia materialelor sanitare implicate s-a făcut conform legii achiziţiilor publice prin licitaţie deschisă; în procedura de atribuire firma câştigătoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini şi a câştigat licitaţia conform criteriului de atribuire "preţul cel mai scăzut".

Potrivit reprezentanților Spitalului Elias, după încheierea licitaţiei, la prima comandă de materiale sanitare firma câştigătoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini, iar la livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficienţe semnalate administraţiei SUU Elias şi Biroului Achiziţii, în urma referatelor de neconformitate Biroul Achiziţii a reziliat contractul cu furnizorul de materiale sanitare.