Copiii petrec din ce în ce mai mult timp uitându-se la ecraneși cu toate acestea există puține cercetări științifice despre cum le afectează sănătatea și dezvoltarea, potrivitCNN.

copiii si tehnologiaFoto: YouTube

Unii parlamentari speră să schimbe acest lucru. Un proiect de lege introdus săptămâna trecută în Senat cu sprijin bipartizan ar autoriza directorul Institutului Național de Sănătate să efectueze și să sprijine cercetarea asupra modului în care expunerea precoce la tehnologie poate avea impact asupra dezvoltării copilului.

Dependența de tehnologie a devenit una dintre problemele cele mai mari din Silicon Valley. La începutul acestui an, foști angajați ai unor companii precum Google și Facebook au format o nouă organizație numită Centrul pentru Tehnologii Umane, concentrându-se asupra problemei regândirii și reproiectării instrumentelor pentru a fi mai puțin dăunătoare pentru omenire.

Proiectul de lege urmarește să cheltuiască până la 95 milioane dolari pentru cercetare, inclusiv pe termen lung, în urmatorii cinci ani. Studiile vor explora o serie de medii, de la site-urile de socializare, aplicații și jocuri la filme și dispozitive mobile precum și efectul lor în cazul sugarilor, copiilor și adolescenților asupra funcției cognitive și a sănătății fizice.

"Modul în care îi hrănim pe copiii noștri este la fel de important ca modul în care le hrănim mintea. Trebuie să înțelegem asta foarte bine. Trebuie să creăm un mediu sănătos pentru copiii noștri și să punem accent pe interacțiunea dintre noi.", a declarat pentru CNNMoney Michael Rich, pediatru la Harvard Medical School.

Nu este prima dată când a fost introdus un astfel de proiect. O versiune a proiectului de lege, introdusă în 2004, a făcut apel la cercetarea efectelor tehnologiei asupra copiilor. Proiectul de lege nu a trecut.