Presedintele rus Vladimir Putin a sugerat vineri ca Rusia ar putea sa isi mute trupele mai aproape de granita ruso-finlandeza in cazul in care Finlanda adera la Alianta Nord-Atlantica, iar fortele sale militare devin parte a aliantei militare occidentale, informeaza Reuters.

Dispozitive militare antiaeriene ruseFoto: mil.ru

"Ar deveni parte a infrastructurii militare a NATO, care, peste noapte ar ajunge pana la granitele Federatiei Ruse", a declarat presedintele rus dupa o intalnire cu omologul sau finlandez Sauli Niinisto.

"Credeti ca vom pastra lucrurile asa cum sunt: trupele noastre la o distanta de 1.500 kilometri?", a adaugat Putin.

Pe de alta parte, presedintele finlandez a declarat vineri, in conferinta de presa comuna cu Putin, ca ar trebui evitate zborurile militare cu dispozitivele de identificare inchise asupra regiunii Marii Baltice, mai arata agentia de presa.

"Stim cu totii riscul acestor zboruri, si am sugerat ca ar trebui sa ne punem de acord cadispozitivele de identificare sa fie utilizate pe toate zborurile din regiunea Marii Baltice", a declarat Niinisto.

Rusia a interceptat mai multe avioane americane apropiindu-se de limita apelor sale teritoriale din Marea Baltica in ultimele luni, sustinand ca avianele aveau dispozitivele de identificare oprite.