Cat de agresiv sau cat de subtil se manifesta propaganda rusa in Europa Centrala si de Est? Ce solutii au tarile din regiune - inclusiv Romania sau Republica Moldova - pentru a face fata presiunii informationale exercitate de Moscova, in contextul conflictului din Ucraina si al relatiilor tensionate cu Vestul? Cat de viabile sunt reactiile pe care statele si organismele occidentale le-au avut pana acum in fata acestor presiuni?

Nicu PopescuFoto: Hotnews
  • Nicu Popescu, analist senior la Institutul UE pentru Studii de Securitate (EUISS), raspunde intrebarilor puse de cititorii HotNews.ro pe tema propagandei si "puterii soft" a Rusiei in regiune.

Nicu Popescu este specialist in relatiile UE-Rusia, problemele Europei de Est si Caucazului de Sud si in management de criza. Lucreaza pentru EUISS din iulie 2013. Inainte a lucrat ca European Council on Foreign Relations (2007-2009, 2011-2012), a fost cercetator la Centre for European Policy Studies (2005-2007) si consilier pe teme de politica externa si afaceri europene pentru prim-ministrul Republicii Moldova (2010, 2012-2013). Are un doctorat in relatii internationale.

  • Puteti pune intrebari la rubrica de comentarii a acestui articol pana vineri dimineata. HotNews.ro va prelua intrebarile in cadrul unui interviu cu Nicu Popescu, in cursul zilei de vineri.