Cinci militari ucraineni au fost ucisi si alti 12 raniti in ultimele 24 de ore in estul tarii in urma intensificarii atacurilor duse de separatistii pro-rusi, anunta Reuters, citand oficiali de la Kiev. Cresterea dramatica a numarului de victime vine pe fondul acuzelor lansate de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care da vina pe "cineva din UE" care impinge Ucraina sa nu respecte armistitiul de la Minsk.

"In ultimele 24 de ore situatia din zona de conflict s-a deteriorat, intensitatea atacurilor separatistilor nu scade", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucraiene, Andrii Lisenko, care i-a acuzat pe pro-rusi ca folosesc armament interzis in mod clar in acordul de incetare a focului.

Lisenko a mai declarat ca patru dintre militari au fost ucisi in urma exploziei unei mine langa orasul Avdiivka, la nord de Donetk.

Separatistii pro-rusi au acuzat la randul lor militarii ucraineni ca au atacat orasul Donetk in timpul noptii de mari spre miercuri.

Marti, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declarase ca "cineva din UE" impiedica respectarea armistitiului din estul Ucrainei.