O femeie care nu poate simti frica din cauza faptului ca ii lipseste amigdala creierului i-ar putea ajuta pe cercetatori la descoperirea unui tratament pentru sindromul de stress posttraumatic (SPT), informeaza BBC.

O cercetare publicata in "Current Biology" a aratat ca femeia nu s-a confruntat cu sentimentul de frica intr-o serie de situatii care ar trebui sa declanseze o asemenea reactie. Printre aceste situatii se numara si expunerea in fata serpilor si a paianjenilor, precum si vizionarea de filme horror.

Femeia este capabila de a simti orice fel de emotie cu exceptia celor care sunt declansate de sentimentul de frica.

Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au declarat ca imposibilitatea femeii de a simti frica se datoreaza faptului ca ii lipseste un anumit element din structura creierului si anume amigdala creierului. Aceasta structura a fost asociata pentru foarte multa vreme cu invatarea prin intermediul emotiilor.

Este pentru prima data cand un astfel de caz este intalnit in randul oamenilor.

„Sindromul de stres posttraumatic” (SPT) este descris ca fiind un stres intarziat, care poate fi declansat in urma unor dezastre naturale, accidente grave, adresiuni, violuri dar si alte evenimente care au avut un impact traumatizant, atat fizic cat si psihic. Astfel, suferinzii au tendinta de a evita locurile, oamenii sau lucrurile care le amintesc de evenimentul traumatizant, fiind extremi de sensibil chiar si atunci cand trec prin evenimente obisnuite ale existentei umane. ​