Edificiul eco-futurist este ridicat intr-un mediu la fel de neprimitor precum cel lunar. Primul port spatial privat este situat in desertul din New Mexico si va permite turistilor sa efectueze zboruri de aproximativ doua ore pentru 200.000 dolari de persoana, scrie El Mundo.

Spaceport AmericaFoto: Agerpres

Primii turisti care vor pleca in excursii spatiale vor trebui sa astepte pana la finalul anului 2011 sau inceputul anului 2012.

O calatorie de doua ore si jumatate costa 200.000 de dolari (aprox. 144.000 euro), iar in momentul de fata exista deja o lista de asteptare in acest sens. 320 de persoane si-au facut deja rezervari pentru excursiile spatiale.

Profilul turistului spatial este unul foarte eterogen. Majoritatea oamenilor incantati de ideea unei excursii in spatiu sunt barbati (60%) si provin din 40 de tari diferite. Cel mai tanar astronaut este un tanar de 18 ani, iar cel mai in varsta are 89 de ani. Profesiile acestor oameni sunt, la randul lor, foarte variate. Printre acestia se numara specialisti in sporturi extreme, dar si oameni de stiinta, antreprenori, scriitori, piloti de curse comerciale sau pensionari. ​