Ziare belgiene si elvetiene au prezentat o alta posibila cauza a accidentului in care si-au pierdut viata 28 de persoane, intre care 22 copii. Potrivit declaratiilor copiilor care au supravietuit, se pare ca soferul autobuzului era preocupat cu introducerea unui DVD in dispozitiv chiar inainte de accident. Un alt ziar sustine ca dvd-ul ar fi fost inmanat soferului chiar de unul dintre profesori inainte de producerea accidentului, anunta AFP.

Ipoteza a fost discutata in cadrul unei conferinte de presa de catre reprezentantii Toptours, firma de care apartinea autobuzul cu pricina. Acestia sustin insa ca datorita designului acestui model de autobuz Altano Vanhool este imposibil ca vreunul dintre copii sa fi putut vedea ce se intampla in cabina soferului.

Reprezentantii firmei cer sa se astepte rezultatele investigatiei pornite inainte de a se lansa zvonuri. Singurul fapt concret comunicat de acestia a fost ca in urma testelor s-a dovedit ca soferul in cauza nu consumase bauturi alcoolice. Momentan autoritatile urmaresc trei posibile cauze ale accidentului: o problema tehnica, o problema de sanatate a soferului sau eroare umana.