Talibanii din Afganistan au jurat sa-i razbune pe cei 16 oameni impuscati duminica de catre un soldat american. Liderii talibani numesc trupele americane "salbatici cu mintea bolnava" si promit ca acestia isi vor primi pedeapsa pentru actele de barbarie comise. Parlamentul afgan a cerut un proces public impotriva suspectului care este acuzat de executarea a noua copii, trei femei si patru barbati. Totodata, autoritatile afgane cer implicarea guvernului american in pedepsirea vinovatului, anunta CNN.

Soldatul suspect de asasinat s-a predat imediat dupa impuscarea civililor potrivit ISAF. In acest moment el se afla in custodie americana, iar anchetatorii incearca sa determine motivul pentru care acesta a reactionat atat de violent.

Oamenii care traiesc in zona in care cei 16 au fot ucisi sunt furiosi atat pe oficialii americani cat si pe cei afgani, acestora din urma reprosandu-le faptul ca nu au fost capabili sa ii apere. Asasinatul de duminica poate intensifica furia afganilor impotriva americanilor, la mai putin de o luna de la incidentul in care mai multe exemplare din Coran au fost arse.