Ucraina a lovit din nou Rusia joi cu drone, atacând obiective militare din Rostov și din sudul țării. Un incendiu a izbucnit într-o zonă industrială din Rusia în urma unui atac cu o dronă ucraineană, a afirmat un oficial, potrivit Sky News.

Rostov, atacat de ucraineniFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk din sudul Rusiei, a declarat că echipajele de pompieri și serviciile de urgență se află la fața locului.

Nu s-au înregistrat victime, a precizat el.

Guvernatorul a postat șapte actualizări privind atacurile cu drone de-a lungul zilei, cel mai devreme în jurul orei 6 dimineața, ora locală, iar cel mai recent în urmă cu doar câteva minute.

Atacurile au vizat o clădire industrială, o gară și alte infrastructuri, a declarat Alexander Bogomaz în postări separate pe Telegram.

Iată o listă a atacurilor (toate orele enumerate sunt cele la care guvernatorul le-a raportat):

3.41am - "deasupra regiunii Briansk"

5.08am - resturi de la dronă "au lovit gara feroviară Briansk I"

5.24am - dronă doborâtă "la apropierea de oraș"

3.48pm - "s-a prăbușit în zona gării Briansk I"

Ora 19.28 - clădire industrială "în oraș"

Ora 20.10 - doborâtă "în timp ce se apropia de districtul Vigoniciski"

Ora 20.25 - instalație industrială "în orașul Briansk"

În ciuda unui volum atât de mare de atacuri, guvernatorul a declarat că nu au fost raportate victime, dar au fost înregistrate pagube la clădiri și mașini.

Atacuri la Moscova și Zaporojie

Drone ucrainene au fost doborâte în apropierea Moscovei, în sudul regiunii Rostov și în sud-vestul regiunii Briansk în primele ore ale zilei de joi, a anunțat agenția de presă RIA, care citează autoritățile ruse.

În regiunea Moscova, o dronă a fost doborâtă deasupra orașului Ramenskoie, la sud-est de capitala rusă, potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin. Nu au fost raportate victime.

Geamurile mai multor apartamente au fost sparte, iar unele vehicule parcate în apropiere au fost avariate, se arată în înregistrarea video a Reuters.

Locuitorii din Ramenskoie au sugerat că atacurile au vizat aeroportul Zhukovski, care se află la mai puțin de doi kilometri de locul atacului.

Mai multe drone au lovit, de asemenea, o clădire rezidențială din Enerhodar, un oraș din partea controlată de Rusia a regiunii Zapoeojiw din sudul Ucrainei, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a declarat guvernatorul numit de Rusia, Evgheni Balitski, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită.

Urmărește ultimele evoluții din a 561-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.