O dronă ucraineană a vizat un aerodrom militar din regiunea rusă Novgorod, provocând un incendiu și avariind un avion de război, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Bombardier strategic rusescFoto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia Images

Ministerul a precizat că nimeni nu a fost rănit și că incendiul a fost stins rapid. Regiunea Novgorod se află la nord-vest de Moscova, la sute de kilometri de granița Rusiei cu Ucraina.

„Ca urmare a atacului terorist pe teritoriul aerodromului, în parcarea avioanelor a izbucnit un incendiu, care a fost eliminat rapid de către pompieri. O aeronavă a fost avariată", a precizat ministerul într-un comunicat.

Atacurile aeriene cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulțit în ultimele luni. Vineri, una dintre ele s-a izbit de o clădire din centrul Moscovei, după ce apărarea aeriană rusă a doborât-o, perturbând traficul aerian pe toate aeroporturile civile din capitala rusă.

Anterior, sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele de apărare aeriană ale Rusiei au doborât o rachetă lansată de Ucraina în timpul nopții deasupra peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014 și care a înregistrat, de asemenea, o creștere a atacurilor cu drone și rachete.

În mod obișnuit, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor asupra teritoriului rusesc sau asupra Crimeei, deși oficialii și-au exprimat public satisfacția cu privire la acestea.

Rusia, de obicei, minimalizează daunele provocate de atacurile ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 542-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.