Mai multe lovituri au vizat regiunile Harkov şi Odessa, în estul şi sudul Ucrainei, au anunţat joi responsabili locali, citaţi de AFP.

OdesaFoto: Nina Lyashonok/Ukrinform/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii" Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

În regiunea Odessa, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că "rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi avariat clădiri rezidenţiale", vorbind despre o "lovitură masivă de rachete".

Alte atacuri au fost semnalate în centrul oraşului Dnipro şi în regiuni din întreaga ţară.

The Kyiv Independent relatează că s-au auzit explozii în mai multe oraşe şi comunităţi regionale, dar aşteptă confirmarea din partea oficialilor locali.

Ziarul a enumerat oraşele şi regiunile Kiev, Poltava, Lviv, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Harkov, Odesa, Kirovohrad, Dnipropetrovsk printre cele în care s-au auzit explozii.

„Conform primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită”, a adăugat Sinegubov, anunţând detalii „clare” despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

În Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terekhov a raportat că „infrastructura energetică” a fost vizată şi că există „probleme” cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

Apărarea aeriană funcţiona în regiunea Kiev, potrivit administraţiei militare locale.

În vest, guvernatorul regiunii Hmelnîţkîi, Segiy Gamaliy, i-a îndemnat pe locuitori să „rămână în adăposturi”, deoarece „inamicul loveşte infrastructura esenţială din ţară”.

„Din fericire, nu au fost victime”, a spus el, adăugând că au fost instituite „restricţii de furnizare a energiei electrice”.

(surse: Agerpres, news.ro)