Circ in toata regula, joi seara, in cartierul Craiovita Noua. Protagonisti: doi politisti frati, dintre care unul, pe deasupra, si turmentat.

Plecat, la volanul Daciei personale, de la cheful sefului, un subofiter de la Sectia 1 Politie Craiova a “confundat” semnele de circulatie, izbind in plin un Cielo. Impatul nu s-a soldat, din fericire, cu victime omenesti. Desi vina ii apartinea, agentul principal Mihaita Irinel Cojocaru nu a ezitat sa-si verse furia asupra persoanelor din Cielo si a trecatorilor.

Vizibil afectat de consumul de bauturi alcoolice, subofterul Cojocaru a facut un taraboi in toata regula. Ca si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, subofiterul si-a chemat in ajutor si fratele, de asemenea angajat al Politiei municipiului Craiova.

Sosirea ziaristilor i-a “infierb~ntat” si mai rau pe cei doi politisti, in special pe cel turmentat, care nu a ezitat sa ameninte si sa injure reprezentantii mass-media, ca la usa… sectiei de politie, pardon, cortului.

Circul a luat sf~rsit abia dupa lungi insistente ale cadrelor Politiei Rutiere care au decis, intr-un final, sa-l transporte pe agentul principal Cojocaru la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, pentru a-i fi recoltate probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

{eful Politei Rutiere Dolj, comisarul-sef Marin Popescu, declara ca subofiterului turmentat i-a fost intocmit dosar de cercetare penala, sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice in stare de ebrietate. “Totul depinde de rezultatul analizelor.

Daca se constata ca politistul avea o concentratie de alcool in s~nge mai mare de 0,8%o, atunci este infractiune; daca nu –contraventie”, spune comisarul-sef Popescu. Agentul princpal Mihaita Irinel Cojocaru se intorcea, joi seara, de la cheful sefului Sectiei 1 Polite Craiova, comisaul-sef Marian Grigore, fost adjunct al sefului Politiei Rutiere Dolj.

“Transparenta” si “promptitudine” la Politia doljeana

Parca din dorinta de a da cu nuca in perete, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj baga, pe fata, pumnul in gura subalternilor si a presei. {i anume, mai-marii institutiei au hotar~t, ieri, ca nici un politist, cu exceptia purtatorului de cuv~nt, nu mai are voie sa faca declaratii pe marginea vreunui eveniment.

Explicatia oferita: cica pentru a nu mai aparea “inadverdente” intre declaratiile politistilor. Adica, poate politistul care efectueaza cercetari la fata locului are tendinta sa spuna adevarul.

Care adevar nu va fi acelasi cu cel relatat, ulterior, de purtatorul de cuv~nt, sfatuit de “mintile luminate” ale institutiei, astfel inc~t eventualii vinovati politisti sa iasa basma curata. Asta da promptitudine si transparenta!