"O sa-l vedeti pe Petre Marginean la Prefectura". Asa a sunat afirmatia demisionarului Serafinceanu, intalnit astazi intamplator pe strada.

Mai relaxat si dornic de povesti ca niciodata, acesta a dat, pentru prima data, un nume in ceea ce priveste persoana care ii va lua locul la conducerea judetului.

Afirmatiile lui Aurelian Serafinceanu nu fac altceva decat sa demonstreze logica, pe care pana acum nu o intelegea nimeni, a Uniunii PSD+PUR.

Mai ales ca in Hunedoara liderul PUR, Petre Marginean, este hotarat sa urmeze disciplina de partid si sa accepte decizia luata la Bucuresti, dar, in acelasi timp, nu este interesat sa renunte la protocolul judetean cu PNL si PD, intelegere in urma careia a castigat postul de vice-presedinte al Consiliului Judetean .

Cand nimeni nu mai intelegea nimic, intalnirea cu Serafinceanu a fost oarecum providentiala. Mai ales ca Petre Marginean tocmai ce declarase ca trebuie sa plece la Bucuresti, unde este asteptat de conducerea partidului sau.

Acolo va fi pus probabil in fata urmatoarei variante: sa accepte functia de prefect al judetului pentru ca Dan Voiculescu sa il lase sa pastreze protocolul cu PNL si PD. Sau poate oferta de la Bucuresti va fi alta si vom afla abia zilele viitoare.

Vorba lumii spune insa ca Marginean trebuie sa fie cel putin nebun sa lase postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, sigur pentru 4 ani de zile, in dauna unei pozitii efemere de prefect.

Ce uita insa lumea e faptul ca, acum un an si jumatate, atunci cand a demisionat din pozitia de subprefect din cauza ruperii protocolului PSD-PUR, Petre Marginean a declarat pompos:"Plec de pe fotoliul de subprefect, dar ma voi intoarce prefect!".

Iar ambitiile politice pot face multe. Mai ales ca Marginean este adeptul teoriei "in dragoste si politica sa nu spui niciodata NU".