La o saptamana dupa ce Dumitru Sechelariu anunta o ruptura in PSD, fostul primar al Bacaului a anuntat ieri ca au ales sa-l urmeze consilierii judeteni Dorian Pocovnicu, Elena Gitu Sova, Andrei Paraschivescu si Cristian Bunea.

Din organizatia municipala Bacau a PSD, pe care Sechelariu a condus-o pana in urma cu o saptamana, au plecat alte trei varfuri: Laurian Lucas, Ilie Birzu si Rodica Padureanu. Alaturi de cei trei consilieri municipali PSD in PNG a ales sa se inscrie si consilierul PRM, Relu Damian.

„Am spus ca voi "sparge" PSD Bacau si am inceput acest lucru. Ceea se am reusit azi este "tavalugul Sechelariu" - "bulgarele de zapada care va creste“ - a declarat Dumitru Sechelariu. „Cei care sunt buni romani si crestini ii invit sa ne urmeze, cei care sunt patati ar fi bine sa nu vina".

Dumitru Sechelariu a spus ca rolul consilierilor PNG in cele doua foruri este de a promova si sustine toate propunerile care sunt bune pentru comunitate, indiferent de unde vin. „Orice lucru care este bun va fi sustinut in consiliul Judetean sau in consiliul Local“, a sintetizat Dumitru Sechelariu politica pe care o vor face noii consilieri PNG.

PNG devine arbitru la Consiliul Judetean

Dupa ce a pierdut alegerile pentru Consiliul Local Bacau, PSD a pierdut, de ieri, si majoritatea in Consiliul Judetean. O majoritate fragila, dealtfel, data de un singur vot. Pana ieri, PSD si PRM aveau impreuna 19 din cele 37 de mandate din Consiliu - fata de 18 ale PNL, PUR si PD.

De ieri, PSD si PRM nu mai au impreuna decat 15 mandate, deoarece patru consilieri judeteni ai PSD au trecut la PNG, care a ajuns in ipostaza de arbitru. Fara voturile sale nu se poate realiza nici o majoritate. Doar daca PRM nu se aliaza cu PUR, PNL si PD, acumuland 21 de mandate in Consiliu.

Ar fi o alianta „contra naturii“ - cum le placea liberalilor sa se exprime, insa, nu trebuie uitate bezele pe care si le adresau PNL si PRM inainte de campania electorala. Partidul Noua Generatie - cu cei (deocamdata) patru consilieri poate inclina balanta in Consiliul Judetean. In Consiliul Local Bacau, lucrurile sunt mai complicate.

Din cei 23 de consilieri, PUR si PSD aveau cate 8, PNL - 4, PD - 2 iar PRM - 1. Trei consilieri PSD si cel de la PRM au intrat in PNG. Majoritatea nu a fost afectata, insa se pot gandi reconfiguratii. De exemplu, PUR sa se alieze cu PNG, realizandu-se o noua majoritate. Pentru ca lucrurile sa se complice si mai mult, se pare ca sezonul reconfigurarii celor doua consilii ramane deschis.

Si nu lipsit de surprize

Sechelariu il invita pe Iliescu la ziua lui

Dumitru Sechelariu va organiza o noua „Duminica a generozitatii“ in aceasta toamna. Fostul primar al Bacaului a anuntat ca pe 26 octombrie, Sfantul Dumitru in calendarul crestin ortodox, va reedita evenimentul de acum doi ani.

Dincolo de succesul pe care l-a avut (s-a reusit strangerea de fonduri substantiale pentru ajutorarea familiilor cu probleme din municipiul Bacau), „Duminica generozitatii“ i-a provocat primarului de la acea data al Bacaului si multe neplaceri. „Ceea ce am dorit eu sa fac a fost interpretat tendentios.

Am deranjat multi politicieni de la Bucuresti“, a caracterizat situatia de acum doi ani Dumitru Sechelariu. Tot atunci, actualul presedinte executiv al PNG a intrat in conflict deschis cu presedintele Ion Iliescu. „Il invit si pe presedintele Iliescu. Acum nu mai sunt primar si pot sa-mi organizez ziua asa cum vreau eu“, a declarat Dumitru Sechelariu.