„Stimati reprezentanti ai maismediei turdene, m-am gandit la un subiect care sa iasa din sabloanele vremii”. Asa si-a inceput deputatul PRM, Ioan Miclea disertatia despre... de fapt si acum incercam sa ne dam seama ce o fi vrut sa zica.

Din cate ne amintim, am fost chemati la o conferinta de presa organizata de un partid politic. Dar, surpriza! Deputatul care a convocat presa pentru a da informatii, a vorbit despre religie. Si nu ca un necunoscator, ci dimpotriva, ca „cersetator”dupa cum s-a autointitulat chiar domnia sa. Impresia noastra de moment a fost ca domnul deputat nu avea ce sa caute in politica.

Poate ca glasul lui ar fi fost auzit mult mai bine in randul enoriasilor..Dar cred ca cel mai bine ar fi sa il „ascultam” pe deputatul PRM, copiat fidel de pe reportofon. (n.r. greselile de exprimare apartin in totalitate deputatului)

„Sigur, am asistat in ultima perioada la murdariile care se petrec la modul in care unii oameni politici inteleg ca pot sa isi permita orisice in virtutea faptului ca sunt oameni politici, si in acelasi timp sustinind ca sunt si mari crestini .

Sigur dupa scenele pe care le-am vazut si la care am asistat, m-am gandit ca si cersetator al Bibliei, si om politic in acelasi timp sa conturez ideea unor exijenta crestine in politica. Sa vedem ce si cat ne putem permite ca si crestini in politica. Cat si ce ne permitem si cat, ca oameni politici. Sigur si ce actiuni trebe sa avem fata de semenii nostri.

Si atunsea voi inserca sa prezant un material care ne aminteste de modul cum crestinismul a aparut si pe melagurile noastre. Partidul Romania Mare are in programul sau si aceasta problema legata de convietuirea, legata de ecumenismul intre crestini, deci apropierea intre toate categoriile de crestini cunocand ca pe glob sunt circa 18 confesiuni sau denominatiuni crestine.

Una din problemurile inserate in programul Partidului Romania Mare pentru alegerile din 2004, este promovarea unei autentice tolerante relijioase fata de toate celelalte culte si credinte in D-zeu care convietuiesc alaturi de ortodoxie in Romania. Dupa stiti, Biserca Crestina a luat nastere in spatiul carpato-danubian, odata cu nasterea poporului roman”.

Si tot asa a monologat Miclea despre „orijinile relijiilor” despre cum pasim in decadere cu legile ce favorizeaza prostitutia, homosexualitatea si concubinajul, pret de vreo jumatate de ora. Din fericire ne-a informat la finalul conferintei ca, de fapt, mesajul era adresat in special lui „Jiji Becali”, care se da drept mare crestin.

O alta idee „orijinala” a deputatului are legatura cu orientarile sexuale(!).

Homosexualii ar trebui sa se pazeasca de societate, iar daca sunt homosexuali in viata politica, pazea! Cei care ar afla despre orientarile sexuale ale acestor „paria” ar trebui sa ii demaste la televizor, la radio sau in ziare (de parca orientarea sexuala ar avea de-a face cu profesionalismul si competenta in conducerea Romaniei in vesnica tranzitie!).

Daca vreti sa luati parte la lectia de religie si politica, sau despre politica si religie, va asteptam cu drag la sediul redactiei Ziarul Nostru. Avem discursul in totalitatea lui!