Doar o mica parte din proprietarii de terenuri, din comuna clujeana Mihai Viteazu, situate in zona in care se va construi viitoarea autostrada Brasov-Bors, vor primi, deocamdata, banii. Din cei 400 de proprietari, verificati de comisia de despagubire, doar 28 au avut actele in regula, ne-a comunicat secretarul comunei, Pavel Tusa.

“Din cele 400 de dosare depuse, doar 28 au fost complete. La restul au existat ceva probleme de natura juridica. Acestea au fost indreptate catre un birou notarial, pentru reglementarea situatiei mostenitorilor sau a contractelor de vanzare-cumparare.

Desi sumele au fost desi virate in conturile proprietarilor, acestea nu pot fi accesate pana nu se rezolva”, a explicat Pavel Tusa.

Din datele existente, peste 1000 de persoane din zona Turzii vor primi despagubiri pentru terenurile expropiate, in vederea constructiei autostrazii. Majoritatea proprietarilor de terenuri se afla in comuna Mihai Viteazu. La Turda sunt 51 de persoane, iar 4 terenuri apartin Consiliului Local. Limitele de negociere sunt stabilite intre 6,6 si 16,8 euro/mp.