Politia si Parchetul au aflat, cu stupoare, de la reporterii nostri, ca salonul "Estella", unul dintre bunurile puse sub sechestru asigurator - ca fiind produsul activitatii de proxenetism a fratilor Tanase, alias " Clanul Clampi" - a fost instrainat.

Desi la data instituirii sechestrului, "Estella" aparea ca fiind proprietatea sotilor Marian si Steluta Tanase, acum, in scriptele Registrului Comertului, salonul figureaza vindut cu citeva luni inainte de instituirea sechestrului.

Efect de bumerang in Dosarul "Clampi": sechestrul asigurator instituit de catre anchetatori pe bunurile fratilor Tanase se dovedeste a fi un bluf, cel putin in privinta salonului "Estella", devenit marca firmei "Marlo Serv", care nu apartine clanului "Clampi".

Mai mult, parte dintre masinile confiscate de Politie, la dispozitia Parchetului, sint, de asemenea, pe numele altor persoane, iar citeva dintre apartamentele - supuse aceluiasi sechestru - sint intr-o situatie asemanatoare.

Uite firma, nu e firma!

Firma "Marlo Serv" nu mai apartine familiei Tanase si nu apartinea, conform documentelor existente acum la Oficiul Registrului Comertului, nici la data instituirii sechestrului, desi, atunci, in scripte, sotii Steluta si Marian Tanase erau asociati cu parti egale la aceasta firma. Cum - necum, proprietarii s-au schimbat intre timp.

Cu alte cuvinte una din doua: ori anchetatorii au pus sechestru pe un bun care nu apartinea autorilor infractiunilor, ori schimbarea proprietarilor s-a efectuat "in secret", iar tranzactia s-a facut in conditii extrem de "sterile", asa cum arata documentele din dosar.

Cert este ca Politia si Parchetul s-au trezit, dintr-odata, ca bunurile pe care au pus sechestru nu apartin de drept inculpatilor, ba chiar, unele, nici n-ar fi realizate din fapte ilicite, precum practicarea proxenetismului.

Reamintim ca fratii Marian Tanase, alias "Clampi" si Gabriel Tanase, zis "Urecheatul", au fost trimisi in judecata pentru proxenetism, desi s-au sustras urmaririi penale, fiind urmariti general si international, iar Costel Tanase, zis "Suciu", fratele mijlociu, este arestat in aceeasi cauza, ancheta constatind ca trio-ul s-a constituit intr-un grup pentru savirsirea infractiunii de

proxenetism in forma continuata, spalare de bani si instigare la marturie mincinoasa. Rechizitoriul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila arata ca grupul "Clampi" "a primit din Spania si Italia, prin bancile din Braila, in perioada 2001-2003, suma de 785.

786 dolari", acumulind si o avere impresionanta: opt autoturisme de marca, un salon de infrumusetare, trei apartamente si o vila, situata pe Str. Stefan cel Mare. Conform dispozitiilor emise de Parchet, Politia a instituit sechestru asigurator pe bunurile respective, conform adresei nr. 55/11 februarie 2004, a Directiei Finantelor Publice Locale - Primaria Braila.

Potrivit Registrului comertului, la acea data, salonul de infrumusetare "Estella", marca firmei "Marlo Serv" SRL Braila, apartinea Stelutei Tanase si sotului acesteia, Marian Tanase, asociati in proportii egale. Firma a fost infiintata la 19 decembrie 2002, cu un capital social de 2.000.000 lei. Societatea figura cu sediul pe Str. Stefan cel Mare, la nr.185, (casa tatalui fratilor Tanase - n.

n.), iar sotii Tanase aveau domiciliul in Blocul B11, pe Str. G-ral Praporgescu - imobil din fata caruia politistii au ridicat trei dintre masinile acestora. In aceasta saptamina am aflat, insa, ca "Marlo Serv", pe care s-a instituit sechestru, nu este a sotilor Tanase. Conform adresei nr.6846/30.09.

2004, emisa de Oficiul Registrului Comertului, "Marlo Serv" a fost cesionata unei anume Constanta S. Ciupitu, "prin mentiunea inregistrata sub nr. 6058/11.12.2003 (inainte de sechestru- n.n.), in baza modificarilor prevazute in actul aditional autentificat sub nr. 9835/ 13.11.2003, proces verbal al adunarii generale din data de 10.12.2003".

Steluta si Marian Tanase s-au retras, astfel, din calitatea de asociati si administratori ai SC "Marlo Serv" SRL si au cesionat partile lor sociale noului asociat unic intrat in firma, Constanta Ciupitu.

Aceasta, pe care am contactat-o chiar la salonul "Estella", ne-a confirmat faptul ca a cumparat "Marlo Serv", inainte de instituirea sechestrului si ne-a spus ca nu-si explica de ce Politia si Parchetul nu au luat in seama faptul ca bunul respectiv nu apartine sotilor Tanase. "Eu am bagat niste bani aici si am avut si foarte mult de pierdut.

Cind au venit cei de la Politie, le-am zis ca salonul este proprietatea mea, dar nu au luat in seama acest fapt. Nu vreau sa ma lupt cu morile de vint, nu fac nimic in sensul ridicarii sechestrului fiindca, oricum n-am de gind sa vind salonul, si nici nu vreau sa cheltui niste bani aiurea", a sustinut Constanta Ciupitu.

Conform ONRC, Constanta Ciupitu este administrator pentru 99 de ani la "Marlo Serv", incepind cu data de 13.11.2003, si este unic asociat al firmei. La data de 17.09.2004, Ciupitu a schimbat sediul firmei, de pe Stefan cel Mare 185 (locuinta lui Ion Tanase- n.n.), pe Bd. Dorobantilor, Bl. A 55, locatia salonului "Estella".

Ieri, ne-a contactat la redactie si Ion Tanase, tatal celor trei. Acesta a sustinut ca nici apartamentele puse sub sechestru nu sint toate ale inculpatilor, iar parte dintre cele opt masini - aflate in custodia Politiei - sint, de asemenea vindute. Barbatul ni s-a plins ca vin proprietarii acestora peste el si-i cer, din ce in ce mai imperios, sa le dea autoturismele.

"Noi am procedat conform legii!"- procuror Fanel Mihalcea

Intrebat despre acest caz, ba chiar informat ca salonul s-a vindut, procurorul de ancheta, Fanel Mihalcea, seful Sectiei "Urmariri Penale" din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, s-a aratat surprins, dupa care ne-a declarat: "Noi ne-am facut datoria! Dosarul este la instanta, nu mai e la noi, nici nu mai stiu...Ce spune legea?! (...) Nu ma intrebati, cititi-o, daca vreti.

Noi am procedat conform legii! Sigur ca legea spune ca se instituie sechestru pe bunurile proprietarului! Bunurile autorilor faptelor. In cazul Tanase, in mod sigur, bunurile pe care s-a instituit sechestru erau ale autorilor".

Conform art.118 din Codul Penal, in baza caruia s-a instituit sechestrul pe bunurile respective, "sint supuse confiscarii speciale lucrurile produse prin fapta prevazuta de legea penala si lucrurile care au servit sau care au fost destinate sa serveasca la savirsirea unei infractiuni, daca sint ale infractorului (...)".

"Cum? ?Estella? s-a vindut?!"- cms.sef Antonel Colceag, prim-adjunct al sefului IPJ Braila

Reporterii nostri au informat si comanda IPJ Braila despre cele constatate. Iata reactia cms.sef Antonel Colceag, prim adjunct al sefului IPJ Braila: "Cum? ?Estella? s-a vindut? Din cite stiu, la data respectiva, cind s-a instituit sechestrul, salonul era al sotiei lui Marian Tanase, dar si al lui. Parchetul a dispus sechestrul asigurator.

Conform noului Cod de Procedura Penala, procurorul dispune asemenea acte. Politistii nostri de la Crima Organizata au pus in aplicare dispozitia procurorului, nici nu stiu cum s-a facut. Dar, daca era un alt proprietar, acela de ce nu a spus nimic?! Bineinteles ca se pune sechestru pe bunurile autorilor. Dosarul nu mai e la noi de mult timp.

Noi doar urmarim sa-i prindem pe cei doi Tanase, Marian si Gabriel. Masinile, din cite stiu, sint in custodia noastra, n-aveau cum sa fie instrainate, vila este a tatalui celor trei, apartamentele, de asemenea, pe numele acestora".

"?Clampi? n-a fost niciodata la notariat", notar Vasile Varga

Tranzactia vizind instrainarea firmei "Marlo Serv" s-a facut - conform spuselor Constantei Ciupitu - prin Notariatul "Vasile Varga".

Altminteri, finul lui "Clampi", Florin Cozea, implicat ca martor in dosar, fiind unul dintre oamenii care incasau banii de la fetele trimise in Spania, Italia sau Turcia, pentru a-i inmina fratilor Tanase, a fost vazut in multe rinduri in fata notariatului respectiv, ba chiar s-a spus ca acesta ar lucra pentru Vasile Varga.

Notarul Varga nu era, ieri, in localitate, pentru a ne confirma cu acte aceste fapte, insa, telefonic, ne-a declarat: "Nici nu stiu cine sint astia! Se poate sa fi facut tranzactia la mine, dar eu nu-mi amintesc. Eu nu-l cunosc pe ?Clampi? ala, cum ii zice.

N-a venit niciodata la mine, asta stiu sigur, iar cind am aflat de Florin - el n-a lucrat pentru mine, statea acolo in fata - i-am si zis, inca de atunci, de cind cu scandalul ?Clampi?, sa plece. I-am dat drumul. Dar, puteti sa verificati la ?Financiar?, la Primarie, fiindca femeia care a cumparat trebuia sa se inregistreze, obligatoriu, acolo".

Apartamentele si masinile sechestrate, intr-o situatie asemanatoare

Asa rezulta din relatarea lui Ion Tanase, tatal celor trei inculpati, care ne-a cautat, ieri, la redactie pentru a-si spune pasul. Este pentru prima data, de la deschiderea Dosarului "Clampi", cind un membru al familiei Tanase rupe tacerea.

"Va rog sa scrieti ca nu este vorba despre 300 de fete traficate, ca Parchetul a gasit numai vreo 24, iar, la instanta, au venit doua dintre ele, una a spus ca este maritata acolo in strainatate, ca are doi copii, iar cealalta este studenta aici, ca n-au legatura cu noi. De asemenea, vreau sa scrieti ca vin oamenii, proprietarii masinilor, peste noi in casa si ne cer sa le dam masinile sau banii.

Pai, cind au fost luate masinile, din alea opt, numai vreo trei erau ale baietilor mei. Iar apartamentele...Doua sint cumparate de la stat, cu 100.000 si 150.000 de lei, cum era pe timpuri, nu sint pe numele baietilor. Apartamentul din Blocul 3A, de pe Str. 1 decembrie 1918, este al unei fete, concubina unuia dintre baieti.

Vin oamenii si ne fac scandal, sa le dam masinile, iar unul dintre baieti, Costel, este arestat de atita timp. Marian si Gabriel nu stiu unde sint. Sint plecati. Sint in Spania, nu stiu. Iar casa, ca s-a zis ca avem o vila pe Str.

Stefan cel Mare, este a mea, si este din caramida, are doua camere si n-are etaj, are un pod in care intindem rufe, e renovata, ce-i drept, da-i casa mea, cumparata de mult si, acum, nu face mai mult de 500-600 de milioane", ne-a relatat Ion Tanase. Vom reveni. (Nicoleta BUTNARU)