Adriana Lascu, de 17 ani, eleva la Colegiul National „Iulia Hasdeu", din Lugoj, care sufera de leucemie acuta, boala care poate fi tratata numai de medicii de peste hotare, a plecat miercuri, 25 mai 2005, in Italia. Ea a fost trimisa de Consiliul Judetean Timis, ca urmare a bunelor relatii existente intre CJT si regiunea Venetto.

In prezent, Adriana se afla impreuna cu mama sa intr-o clinica din Treviso, sub supravegherea medicilor, iar daca transplantul de maduva va reusi, peste doua saptamani se va intoarce acasa. Suma necesara interventiei chirurgicale, 200.000 de euro, este suportata integral de administratia din regiunea Venetto.

Adriana a fost diagnosticata cu leucemie acuta in 18 ianuarie 2005, data la care a fost internata de urgenta la Clinicile Noi din Timisoara. Vestea a cazut ca un traznet in sufletul parintilor sai, care, cand au aflat si costul operatiei, si-au pierdut orice speranta cu privire la salvarea Adrianei.

Si totusi, vazandu-i pe colegii ei de la "Hasdeu" cum se chinuie sa faca rost de bani, au inceput sa spere. Cei din administratia judeteana au fost, la randul lor, impresionati de gestul colegilor ei care, cu ocazia zilei de 1 martie, au vandut martisoare, pentru a face rost de banii necesari pentru ca Adriana sa se faca bine.

Asa ca au facut toate demersurile necesare pentru ca ea sa poata pleca in Italia. Lugojenii n-au stat nici ei cu mainile in san si au donat, dupa puterile lor, sume de bani pentru salvarea vietii Adrianei: CN Iulia Hasdeu - 38 de milioane lei + 250 de euro, preotul Mihai Sidei - 5 milioane de lei, diferite persoane si firme - 5.000 de euro.

Dar gestul celor din administratia regiunii Venetto este cel mai laudabil. Fratii Adrianei, Beniamin-16 ani, Emanuel-14 ani, Damaris -13 ani, Samuel - 11 ani si Ionadan - 8 ani, asteapta acum ca sora lor sa se faca bine si sa se intoarca sanatoasa acasa. Acelasi lucru ii dorim si noi, ceilalti lugojeni.