Parintii elevei de la Gimnaziul "Europa" care a vrut sa se sinucida sustin ca gestul fetei a fost motivat de faptul ca fiica lor a fost batuta la scoala, aducand in sprijinul acuzatiei biletul de externare din spital.

Familia spune ca ceea ce este retinut de medici la "istoricul bolii", respectiv faptul ca ingurgitarea medicamentelor s-a facut "pe fondul unor situatii conflictuale la scoala (agresata fizic de invatatoare)", sunt de fapt concluziile specialistilor.

Invatatoarea Kopot Eniko neaga insa acuzatiile si spune ca poate fi adusa in sprijinul ei intreaga clasa de elevi, care pot confirma ca nu a batut fata.

Mai mult, invatatoarea s-a declarat surprinsa sa afle ca parintii o acuza pe ea, in conditiile in care acestia nu s-au informat vreodata de situatia scolara a fetei si ea, in fiecare an a facut ore suplimentare cu eleva pentru a o putea trece clasa.

Cu toate acestea, directorul institutiei de invatamant de la Targu Mures, Cornelia Ciubuca, a declarat ca va declansa o ancheta interna pentru a afla adevarul.

Ea spune insa ca din modul in care s-au petrecut evenimentele tinde sa creada ca este vorba de o inscenare prin intermediul careia parintii incearca sa o oblige pe invatatoare sa nu o lase corigenta pe fata.

Trebuie remarcat ca specialistii in neuropsihiatrie pediatrica de la Targu Mures au prescris un plan de recuperare a fetei, despre care spun ca are un intelect sub mediu si tulburari afective cu note depresive.

In acest context, ei propun familiei sa o supravegheze intens pe fata si sa o ajute sa-si rezolve sarcinile scolare, dar si sa reanalizeze climatul familial, in care se pare ca relatiile intrafamiliale sunt destul de tensionate.

Mai mult, ei atrag atentia asupra faptului ca tentativa de suicid a fetei se poate explica si pe linie ereditara, una din bunicile acesteia incercand la randul sau la un moment dat sa isi puna capat zilelor.