Cunoscutul proverb „cum e turcul, si pistolul” se pare ca a devenit motto-ul Directiei Apelor Dobrogea Litoral. Asa se face ca incompetenta directorului Ionel Manafu a devenit un „model demn de urmat” in randurile angajatilor acestei institutii.

O treaba simpla, cum e sa muti un tractor dintr-un loc in altul, pentru un angajat DADL se transforma intr-o aventura extrema si o adevarata demonstratie de prostie crasa.

Incompetenta inginerului Ionel Manafu, directorul Directiei Apelor Dobrogea Litoral, manifestata in modul de administrare a plajelor litoralului romanesc, nu se opreste la nivelul conduceri acestei institutii, ci, precum un cancer, a inceput sa se generalizeze la nivelul intregii Directii.

Cea mai buna demonstratie a acestui fapt, si a lipsei de control a conducerii asupra angajatilor, s-a consumat in cursul zilei de luni, 11 iulie a.c.

Angajat al Directiei ca tractorist inca din 3 august 1994, Stelian Danut Nistor, in varsta de 48 ani, din Cernavoda, s-a prezentat la munca, in ziua cu pricina, la sediul Formatiei Techirghiol, apartinand Sistemului de Gospodarirea Apelor Constanta, pentru a prelua din sarcinile unui tractor defect.

Odata ajuns acolo, acesta a uitat de motivul prezentei sale in zona si s-a incins la „una mica” bine alcoolizata cu Petre Rotaru, tehnician desemnat cu reparatia si supravegherea utilajelor in cadrul Atelierului de Intretinere si Reparatii Utilaje si Mijloace de Transport Constanta, angajat in cadrul institutiei din data de 1 august 1990.

Urmarit de politisti, prins de jandarmi

Intre timp, „una mica” s-a transformat „intr-una mare”, iar dupa ce licoarea lui Bahus le-a inecat mintile, Stelian Nistor, si-a amintit ca va trebui sa intre de serviciu in tura care efectueaza lucrarile de ecologizare mecanizata a plajelor in statiunea Mamaia.

S-a suit la volanul utilajului CT 21 APE si a plecat spre punctul de lucru din Mamaia, dar, ajuns in Constanta, in zona CET, el a fost reperat de un echipaj al Politiei Rutiere. Evident ca soferul buclucas a refuzat sa opreasca la semnalul politistilor, care au pornit in urmarirea lui pana in zona Pescarie, unde a fortat bariera de intrare pe faleza, eveniment ce a avut loc in jurul orelor 22.00.

Odata ajuns pe plaja, tractorul a ramas impotmolit la tarm in apa marii, iar angajatul DADL, incercand sa paraseasca locul faptei a fost ajuns si imobilizat de catre o patrula de jandarmi, iar apoi a fost predat Politiei.

Ca urmare a acestui incident, Ionel Manafu, directorul DADL, pentru a-si face totusi simtita prezenta printre angajatii Directiei, a dispus in cursul diminetii de ieri, 12 iulie a.c., desfacerea contractelor de munca ale celor doi. Contactat de redactia cotidianului Replica, el a dat asigurari vor urma si altii.

„In zilele urmatoare vor urma sa fie controlati si sanctionati si alti angajati ai Directiei. Nu voi tolera nici un fel de abateri disciplinare si nu voi ezita sa le desfac contractele de munca daca va fi cazul. Sper ca cele intamplate sa fie un exemplu si pentru restul angajatilor” a declarat Ionel Manafu.

Acest caz este unul care s-a terminat extrem de neplacut pentru cei doi angajati ai DADL, dar acum nu ne mai miram de ce arata plajele in halul acesta, daca oamenii din subordinea directorului DADL vin la munca precum la carciuma. Masurile cu care se lauda Ionel Manafu ca va reusi sa tina in frau angajatii vin ceva cam tarziu.

Sezonul estival a intrat in cea de-a doua jumatate, iar, pentru bunul mers al lucrurilor, trierea oamenilor ar fi trebuit facuta inaintea sezonului.