Dupa negocieri indelungi, dar si in asteptarea unei situatii relativ stabile pe plan politic la Bucuresti, dr Silviu Morariu a fost numit ieri director interimar al Directiei de Sanatate Publica Mures.

Printr-un ordin al ministrului Sanatatii, Morariu va ocupa functia de director timp de sase luni, pana in 13 decembrie 2005. Dupa aceasta data va fi organizat un concurs, la care proaspatul director a ezitat sa precizeze daca va participa.

Tinand cont de prioritatile pe care Morariu le are, "care coincid cu cele ale Aliantei", asa cum a tinut sa precizeze, este clar ca interimatul este doar o formalitate. Medicul a solicitat un raport privind furnizorii din sistem, in functie de care vor fi luate decizii pe termen lung.

Directorul a precizat ca doreste o colaborare cat mai buna cu Prefectura, conducerea UMF si Colegiul Medicilor, dar si o eficientizare a institutiei pentru situatiile grave, precum recentele inundatii.

"Doresc o informatizare rapida a sistemului sanitar muresean pentru ca aceasta este calea pentru a afla cat mai usor care sunt sumele necesare pentru fiecare unitate", a precizat Silviu Morariu.

Proaspatul director este in prezent seful Clinicii de Dermatologie, dar a cerut un ragaz de 48 de ore pentru a-si face publica pozitia fata de respectiva functie.

Sprijinit in mod clar de prefectul de Mures, Ciprian Dobre, care si-a aratat increderea totala in noul director si in colaborarea dintre cele doua institutii, Morariu a fost totusi avertizat de acesta ca, daca progranul stabilit de coalitie pentru urmatoarele sase luni nu va fi respectat, "vom avea o problema".

La investirea in functie au fost invitati dr Bogdan Paltineanu, directorul spitalului, prof. Dr. Radu Deac, seful Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant, prof. Dr. Alexandru Schiopu si Csiki Zsuzsanna, directorul CJAS Mures.

In ceea ce priveste o posibila modificare a conducerii Spitalului Clinic de Urgenta Targu Mures, Ciprian Dobre a dat de inteles ca o schimbare politica este destul de grea, in conditiile in care, in Consiliul de Administratie a unitatii sanitare "fiecare are oamenii lui, la fel ca, spre exemplu, Curtea Constitutionala".

Pentru moment, se pare deci ca postul lui Bogdan Paltineanu este sigur. Singura victorie pe acest plan a Aliantei ar fi numirea in nou-infiintatul post de director-adjunct medical a doctorului Constantin Florea.