Locatarii din mai multe cartiere din municipiul Sibiu nu au apa la robinete din cauza lucrarilor de modernizare a retelei de apa si canalizare ce intrerup frecvent alimentarea pentru mii de beneficiari.

Astfel, cei care locuiesc in cartierul Vasile Aron, o parte din cei care domiciliaza pe strada Rahova, beneficiarii din zona strazilor Vasile Aron, Oncesti, Bd-ul Vasile Milea, zona Viaduct si selimbarenii se trezesc la mijlocul saptamanii ca nu mai au strop de apa in casa si nici sansa de a-si face mici provizii, pentru igiena personala macar, fara a fi obligati sa apeleze la magazinele din zona.

Aceasta situatie dureaza deja de peste doua saptamani, iar locatarii cartierelor vizate au inceput sa reclame la Primarie incetineala cu care se executa lucrarile. "Este vara si avem nevoie de apa sa gatim, pentru baut, ca sa facem si cate-un dus si sa putem mentine minimul de igiena in case", a spus o sibianca.

Multi dintre cei care au terminat rezervele de apa apeleaza la comerciantii din zona, care vand bine de tot PET-urile la cinci litri cu apa plata. Apelurile telefonice tot mai disperate se indreapta indeosebi catre societatea "Apa-Canal", cea care modernizeaza retelele in zona Vasile Aron-Selimbar.

Directorul firmei, Mircea Niculescu, a declarat ca situatia este cunoscuta, dar ca s-a agravat din cauza aparitiei unor avarii in timpul lucrarilor de pe strada Semaforului, in cartierul Vasile Aron.

"Lucrarile sunt executate de cei de la "Energie Termica", dar, din cauza problemelor neprevazute care au aparut, suntem mobilizati si noi pentru a rezolva cazul. Primaria a cerut acolo inlocuirea vechii retele de alimentare cu apa, dar, avand in vedere problemele aparute in timp ce se efectua lucrarea, s-a depasit termenul anuntat pentru intrerupere", a mai spus Mircea Niculescu.

Potrivit sursei citate, toate interventiile de pe strada Semaforului se fac sub presiunea timpului si a locatarilor nemultumiti, care nu mai au rabdare. Pana cand vor fi rezolvate toate problemele, sibienii din zonele de modernizare au fost sfatuiti sa isi faca mici provizii de apa pentru situatii neprevazute.

In general, programul de sistare a alimentarii cu apa este doar pe timpul zilei, insa oamenii trebuie sa fie pregatiti si pentru eventuale intreruperi pe timp de noapte. SC "Apa-Canal" SA isi anunta clientii ca si pentru perioada viitoare, zona cartierului Vasile Aron va ramane afectata de lucrarile la reteaua de apa.