Prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a anuntat ca va cere conducerii Inspectoratului Judetean de Politie sa-l ancheteze pentru abuz in serviciu pe fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Leonida Bodiu. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a afirmat ca acesta se face vinovat de atribuirea unor suprafete mari din proprietatea statului unor persoane care nu aveau acest drept.

"Am aflat ca un cetatean care a avut o anumita suprafata de teren in cartierul Viisoara si a obtinut, prin instanta, dreptul de a o primi inapoi, s-a ales, din cauza lui Leonida Bodiu, cu 464 de ari de teren pe Drumul Dumitrei Nou, intr-o zona contruibila in care arul este cotat la 1.500 de euro.

O comisie din care a facut parte si seful Directiei pentru Agricultura si Dezvolatre Rurala ‹ Valentin Pop Mititean, respectiv seful de la Cadastru ‹ Emil Manasturean, trebuia sa verifice daca acel cetatean nu poate primi teren acolo unde a avut si de ce si abia apoi sa stabilieasca daca are dreptul sa obtina o asemenea suprafata de teren din domeniul statului", a afirmat prefectul.

Szilagyi a mai dat un exemplu legat de felul in care s-a privatizat un teren cu lac din cartierul Sigmir, care mai intai a fost concesionat pe 49 de ani si apoi a fost vandut unei firme. "Leonida Bodiu a facut multe abuzuri. Nici nu se mai stie cat pamant a avut statul in Bistrita-Nasaud.

Acum, cu noile legi ale proprietatii, cand suntem obligati sa dam omului pamantul pe vechiul amplasament, va fi foarte greu sa o scoatem la capat", a adaugat seful Prefecturii.

"Inspectoratul Judetean de Politie va trebui sa faca o ancheta ampla pentru a vedea cine se ascunde in spatele celor care fac astfel de abuzuri", a mai spus Szilagyi. El a refuzat, insa, sa dea nume, dar a sfatuit presa sa inceapa, in paralel, propriile anchete pentru a descoperi adevarul.