Ieri la sediul Prefecturii s-au tinut obisnuitele audiente de marti, unde cei nemultumiti au putut sa-si spuna pasurile. Au abundat si de asta data problemele legate de pasapoarte, aspecte extrem de gingase care pot fi rezolvate doar cu mare greutate sau deloc. Cei care i-au ascultat pe oameni au fost Loredana Lazar si Valentin Sintoma - consilieri ai prefectului si jurista Anca Pop - Rusu.

Cei 5 copii ai lui Tite Ana invata in Franta

Tite Ana din Turt a fost prima pe lista audientelor care a reclamat ca de la baiatul ei de 13 ani i s-a confiscat pasaportul la vama pentru ca a depasit perioada de sedere. Mama copilului afirma insa ca baiatul ei este elev in Franta, unde trebuie sa se intoarca la scoala pe care o frecventeaza de doi ani. Copilul si-a pierdut insa actul care dovedeste ca este elev.

Tite Ana a cerut sa fie ajutata mai ales ca si ceilalti 5 copii ai ei invata in Franta, "deoarece acasa nu au nici un viitor."

Familia Sabou are un copil care nu suporta clima din Romania

Cosma Sabau Costel a venit acasa din Portugalia unde lucreaza impreuna cu sotia, dar trebuie sa se intoarca pina la 25 august. Numai ca la serviciul pasapoarte a fost programat pe data de 1 septembrie pentru intocmirea unui nou pasaport.

Familia Sabau a cerut ajutor pentru a reusi sa rezolve repede intocmirea pasaportului, mai ales ca au si un copil care s-a imbolnavit in tara si nu suporta clima din Satu Mare, dar nici alimentele din Romania. Ei spun ca au fost si in audienta unde raspunsurile primite nu au fost cele mai pertinente.

Cazul lui Farcas Vasile a fost dezbatut si in ziarul nostru de ieri, dar el nu a gasit prea mult sprijin nici la prefectura pentru ca legile sint extrem de aspre in cazul celor care au depasit perioada de sedere in strainatate.

Familia Neamtu din Calinesti sustine ca i s-a falsificat titlul de proprietate

Nu au lipsit la audiente nici cazurile legate de fondul funciar. Familia Neamtu Gheorghe, tatal si fiul, au reclamat ca cineva le-a falsificat titlul de proprietate si nu pot intabula un teren care le apartine. Istvanfi Ilona din Satu Mare a cerut ajutor pentru a-si putea creste nepotii ramasi orfani dupa moartea mamei sale.

Kovacs Victor a cerut pamintul mamei sale din Turulung, dar pe care autoritatile locale nu au vrut sa il dea. Varga Ileana din Decebal a cerut si ea pamintul care le-a apartinut cindva dar cei de la Primaria Vetis nu au vrut nici macar sa ii inregistreze cererea.