Groapa de gunoi a fost infiintata de catre Primaria din Turnu Severin in 1990, fara a se tine cont ca terenul pe care se afla apartine unei alte localitati.

Din aceasta cauza, Primaria Simian, proprietara terenului in cauza, sustine ca ar avea mai multe drepturi asupra gunoiului decat Primaria din Turnu Severin.

In acest moment, groapa de gunoi este administrata de societatea "Salubritatea", la care Primaria Drobeta Turnu Severin este actionar, iar conducerea primariei severinene si-a dat acordul pentru ca trei firme sa ridice deseurile de ambalaje din plastic (pet-uri).

Acest fapt a nemultumit insa Primaria din Simian, care considera ca acordul cu firmele ar fi trebuit sa ii apartina, deoarece, din punct de vedere administrativ, terenul se afla in proprietatea sa.

Primarul Simianului, Constantin Armasu, sustine ca, dupa niste calcule estimative, lunar, ar intra in bugetul local, circa 100 de milioane de lei din asocierea cu o firma de salubritate. El a declarat, pentru Mediafax, ca a incheiat negocierile cu o firma de salubritate din Gorj, care a si demarat angajarile.

"Firma respectiva a angajat deja 7 oameni din comuna, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie angajate alte 50 de persoane" precizeaza Armasu.

Mihai Demian, viceprimarul Severinului, sustine ca nu stie nimic despre actiunile primarului din Simian. "Sunt trei firme care colecteaza deseurile, dar nu le luam nici un ban, deoarece suntem multumiti ca le ridica de acolo. Cine a cerut aviz a primit, fara nici o problema" declara Demian.

El mai precizeaza ca, desi groapa a fost amplasata pe teritoriul altei localitati, costurile cu inchiderea gropii pana in 2009 sunt suportate integral de primaria severineana, conform acordului de mediu cu UE privind depozitarea deseurilor.

In timp ce primariile se cearta intre ele, dezastrul ecologic ia proportii. Cum groapa nu are garduri, gunoiul ajunge cu usurinta si in zonele invecinate. Asezata aproape de confluenta raului Topolnita cu Dunarea, la fiecare viitura, gunoiul este luat de ape si polueaza fluviul.

Desi dezastrul ecologic de la Simian se vede cu ochiul liber, groapa de gunoi aflandu-se la doar cativa zeci de metri de Drumul European 70, autoritatile tac atunci cand este vorba de luarea unor masuri de limitare a dezastrului.