Sedinta de marti a Consiliului Local Cluj a fost un nou prilej de distractie pentru cei prezenti. Nu de alta dar nu au lipsit defilarile fiecarui consilier, in hainele #bune#, replici acide intre diferiti consilieri si chiar cu primarul, replici amuzante si mai ales momente de dezinteres total fata de ceea ce se discuta in cadrul sedintei.

Cei prezenti au savurat cu zambetul pe buze spectacolul oferit de consilierii locali. Intr-o mare de culori predominant inchise& negru, verde inchis, gri, albastru sau maro, au fost persoane care au iesit in evidenta printr-o anumita componenta a tinutei.

Maria Dulca, consilier PSD, a afisat o tinuta preponderent neagra – pantalonii si bluza –, dar a asortat acestei tinute un sacou cu flori pe culori foarte tipatoare precum ciclam sau turcoaz. Nici nu e de mirare, ca la o privire asupra membrilor din consiliu, ochii ti se opreau inainte de toate la Maria Dulca.

Consilierul local din partea Aliantei DA PNL-PD, Nicoleta Postolache a optat, ca de obicei, pentru o tinuta decenta, care sa nu ia ochii celor prezenti. La pantalonii negri a asortat un sacou culoarea spicului de grau, care ii venea numai bine si care se potrivea numai bine cu mediul in care se desfasura sedinta.

O alta pata de culoare au lasat-o consilierii Cordos Alexandru de la PSD si Ciprian Paun de la Alianta DA PNL-PD, care au optat pentru sacouri crem. In final sacoul lui Paun s-a saturat de atatea replici si amendamente incat s-a sifonat rau de tot. Cum altfel or fi iesit si ei in evidenti daca nu prin vestimentatie, ca de luari de cuvant nu prea poate fi vorba.

Doar de un amendament propus de Paun, la proiectul numarul 27, care implica numirea unei strazi din Cluj, Koln, pe motiv ca in Germania exista o strada care se numeste Cluj.

La acest capitol nu a dezamagit nici viceprimarul Adrian Popa, care s-a afisat cu un impecabil costum negru, camasa albastra si nelipsita cravata galbena – pentru ca este un liberal de meserie.

Nici primarul Emil Boc nu a dezmintit la acest capitol, el a aparut la sedinta intr-un costum inchis la culoare si in dungi foarte fine si de asemena nelipsita lui cravata rosie, cravata #buna2, pe care o afiseza edilul pe la mai toate intalnirile importante.

O alta pata de culoare a facut-o camasa consilierului aliantei Ovidiu Laurean Turdean. De un portocaliu profund acesta a reusit sa tina pentru un moment privirile celor prezenti. :i independentul Ioan Pop a optat pentru un sacou crem, pe sub care se putea vedea o camasa alba, purtata fara cravata.

Printre cei care s-au remarcat ca fiind foarte eleganti, desi nu au optat pentru nu stiu ce tinuta de gala se numara consilierul din partea PRM Eugen Pop, care a optat pentru costum cu tot cu vesta.

Consilierul PSD :tefan Dimitriu a dat si de aceasta data clasa colegilor sai mai tineri. Acesta a aparut la sedinta, ce-i drept mai tarziu, dar a optat pentru o tinuta destul de lejera pantaloni la dunga, camasa si o bluza neagra.

Nu au lipsit si unele figuri mai obosite acelea ale consilierului aliantei Tudor Radu Puscas sau ale independentului Ioan Silviu Nistor, care si-a tras o cravata galbena la camasa albastru inchis si sacoul gri.

Dar nu doar partea de vestimentatie a retinut ochii celor prezenti al sedinta ci si replicile mai acide sau mai amuzante cu care s-au intretinut consilierii.

Unul dintre consilieri a propus un amendament prin care cheltuielile pentru cablurile din centru – ale diferitelor firme de internet – sa fie trecute pe seama primariei, Boc replcand ca nu vrea sa plateasca pentru ca reteaua de internet a unor firme sa mearga mai bine.

De altfel pe parcursul sedintei Dimitriu i-a scos pe ochi de mai multe ori primarului ca nu ii este justificata vizita in America si ca mediul de afaceri clujean nu conteaza pentru el. #Daca-mi permiteti sa vorbesc, pentru ca eu nu v-am deranjat cat timp ati fost plecat in America#, i-a spus Dimitriu lui Boc.

De altfel referitor la subiectul cu plecarea primarului si consilierul PRM Eugen Pop i-a reprosat in nenumarate randuri ca i-a dat prea mare autoritate viceprimarului Boros Ianos, care a dat mana libera maghiarilor, cat a fost plecat.

Pop a iscat si numeroase conflicte cu partea maghiara din consiliu, facandu-i #organizatie terorista#, drept pentru care s-a ales si cu un avertisment din partea presedintelui de sedinta.

Pe langa aceste conflicte, pe toata durata sedintei de consiliu unii dintre consilieri numai la problemele ce se discutau in cadrul sedintei nu s-au gandit. Unii au vorbit la telefon in timp ce se vota, ridicand, doar, la comanda mana pentru a vota, altii au fost prea preocupati de mancarea si bautura din fata lor, pentru a mai fi atenti si la ce se discuta.

Plus numeroasele iesiri ale consilierului, in plina discutiei a vreunui proiect, la o pauza pentru tigara. Nici nu e de mirare ca multi dintre ei se plictiseau, drept pentru care pe la sfarsitul sedintei, cand s-a ajuns la punctul 30 al ordinii de zi, la care trebuiau discutate sau cel putin aduse in vedere diferite aspecte, unii dintre consilieri si-au luat talpasita.

La asa sedinte de consiliu... la mai mare, ca doar distractia e mai presus decat proiectele ce se discuta.