De citeva luni, Directia Silvica are doi directori generali. Situatia dureaza de la mjlocul anului, cind fostul ocupant al functiei, Gheorghe Rusu a cistigat procesul intentat Romsilva si Directiei Silvice, prin care solicita repunerea in functie.

Desi hotarirea respectiva a fost atacata la Curtea de Apel, ea ramine valabila, astfel ca Gheorghe Rusu ar urma sa primeasca lunar cite 20 de milioane de lei, salariul aferent functiei de director. Actualul director, Mihai Axinte, spune ca pretentiile predecesorului sau sint exagerate si va refuza sa le achite. "Acum exista un singur director.

Celalalt se judeca cu Regia Nationala a Padurilor, urmatorul termen al procesului fiind programat in luna noiembrie ", a precizat Mihai Axinte, director la Directia Silvica Botosani.

Acesta a mai spus ca, timp de 90 de zile, Gheorghe Rusu a fost in concediu medical, urmind ca apoi sa se prezinte la Ocolul Silvic Darabani, unde a fost numit dupa destituirea din cauza neindeplinirii contractului de performanta. Acesta a refuzat, insa, postul acordat si a cerut o intrevedere cu Simion Maftei, directorul general al Romsilva.

Reprezentantii Directiei Silvice spun ca acesta l-ar fi lasat sa aleaga intre sefia a trei ocoale silvice din cele sase existente in Botosani. "Domnul Rusu a refuzat toate ofertele, motivind ca doreste postul de la ocolul Mihai Eminescu si nu a mai venit la munca.

Avind in vedere ca verificarile au dovedit niste abuzuri foarte grave in activitatea lui de manager, cred ca atitudinea lui nu este una potrivita. Macar de bun simt, ar trebui sa nu mai emita pretentii ", a mai spus actualul director al Directiei Silvice.

Pentru moment, institutia mentionata nu a dat curs hotaririi judecatoresti care prevede ca fostul director sa primeasca lunar salariul de 20 de milioane de lei. Gheorghe Rusu spune ca Directia Silvica ii datoreaza deja 80 de milioane de lei si ca a apelat la un executor judecatoresc pentru a-si recupera banii.