Mult-asteptata impacare dintre liderii PSD Alba, Ioan Rus si Mugurel Sarbu, care ar fi trebuit sa fie mediata de vicepresedintele la nivel central al partidului, Ilie Sarbu, nu a mai avut loc. Sedinta Biroului Judetean al PSD, programata pentru ieri, la care trebuia sa participe si liderul la nivel national a fost anulata.

Motivul s-a datorat participarii reprezentantilor filialei, respectiv a vicepresedintelui Ilie Sarbu, la intalnirea de la Sibiu cu conducerea centrala a partidului. Presedintele formatiunii politice, Mircea Geoana, si presedintele executiv, Adrian Nastase, au participat la o intalnire zonala cu reprezentantii organizatiilor judetene din centrul tarii.

Surse neoficiale din PSD Alba au mentionat ca o discutie pe tema neintelegerilor dintre Ioan Rus si deputatul Mugurel Sarbu a fost programata sa aiba loc la Sibiu, insa este greu de crezut ca cei doi membri ai partidului au reusit sa se puna de acord avand in vedere disensiunile care exista intre ei.

In urma cu o saptamana, o intalnire de "impacare" intre cei doi, la care a participat si Mircea Geoana, a fost un esec. Atunci s-a hotarat ca vineri (ieri ‹ n.r.) sa aiba loc o noua "runda de discutii" la Alba Iulia, insa intalnirea a fost anulata datorita prezentei la Sibiu a liderilor nationali ai partidului.

Avocatul Ioan Rus si deputatul Mugurel Sarbu se afla, de mai bine de patru ani, in conflict. Neintelegerile dateaza de pe vremea cant Rus era presedintele filialei din Alba, iar Mugurel Sarbu era primarul municipiului Sebes. In 2003, primul a fost schimbat de la conducerea organizatiei si a demisionat din functia de prefect.

Sarbu a fost numit atunci la conducerea institutiei, pentru ca la inceputul anului 2004 sa devina si presedintele organizatiei judetene a PSD.

In aprilie 2005, Ioan Rus a redevenit liderul filialei, el invingandu-l pe Sarbu in cadrul Conferintei judetene de alegeri.