Patronul SC "Citadin" SA Targu-Mures, Costin Laurean, a pierdut in parte "meciul" cu primarul Dorin Florea, dupa ce in 2003, a pierdut la licitatie si lucrarile de deszapezire din municipiul Targu-Mures.

Aceasta deoarece procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul 18/P/2005 in care Laurean ii acuza pe Florea si alte sase persoane din Primaria Targu-Mures de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals, dar si de savarsirea unor fapte de coruptie.

Plangerea penala depusa de patronul SC "Citadin" SA Targu-Mures, Costin Laurean, la PNA in 2003 impotriva primarului Dorin Florea si a altor sase persoane, Dan Gliga, Lucian Rat, Lucian Liviu, Nicolae Moldovan, Constantin Amza si Maria Grama, toti membri ai unei comisii de licitatie pentru acordarea lucrarilor de deszapezire in iarna 2003-2004 a fost solutionata in parte dupa aproape doi ani.

Procurorii PNA au disjuns cauza si au trimis spre solutionare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures sesizarea care vizeaza primele aspecte, retinand la DNA doar capatul de acuzare privind faptele de coruptie.

La aproape doi ani de la sesizarea organelor de cercetare penala, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures s-au pronuntat si au mentinut propunerea politistilor privind neinceperea urmaririi penale impotriva echipei coordonata de Dorin Florea.

"In ceea ce priveste infractiunile de fals intelectual si uz de fals, acestea nu au fost savarsite, deoarece nu a existat nici un inscris oficial falsificat", a aratat procurorul Calin Stefanescu. Solutia lui Stefanescu a fost contestata de Laurean, insa contestatia a fost respinsa de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures, Otilia Abram.

"Am considerat solutia legala, dar cei care sunt nemultumiti au la dispozitie 20 de zile pentru a contesta in instanta", a declarat Abram.

In ceea ce priveste acuzatia savarsirii unor fapte de coruptie, procurorii Serviciului Teritorial Targu-Mures al DNA nu au dat inca o rezolutie, surse din Ministerul public afirmand ca primarul Dorin Florea ar fi fost audiat in acest dosar abia acum o luna, solutia care se intrevede si aici fiind tot aceea de NUP.

Patronul SC "Citadin" SA, Costin Laurean, nu pare insa dispus sa renunte la actiune dupa ce le-a atras atentia procurorilor ca prin actiunile comisiei de licitatie, in 2003, bugetul local al municipiului Targu-Mures a fost prejudiciat cu 4 miliarde de lei.