Prefectul de Timis, liberalul Ovidiu Draganescu, a pornit o noua ofensiva impotriva directorilor care au ramas prin functii din perioada guvernarii PSD. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca "nu se mai poate coabita cu membrii vajnici ai fostului partid de guvernamant, care submineaza activitatea institutiilor in care lucreaza".

El nu a recunoscut nici un motiv politic in acest demers si a mentionat ca "totul se face in sprijinul cetateanului".

Principalele institutii descentralizate au directori noi, insa unii dintre fostii directori PSD au reusit sa ramana in functii secundare sau de sefi de servicii, fapt care il de-ranjeaza destul de tare pe presedintele filialei PNL. Asa s-a intamplat cu fostul sef al Directiei Sanitar-Veterinare, Ciceronis Cumpanasoiu, care ocupa acum pozitia de adjunct, desi impotriva sa s-au dus "lupte" grele.

Un alt caz este cel al directoarei de la Agentia Regionala de Mediu, Cornelia Garboni, care a fost mutata la Agentia de Mediu Timisoara. Postul acesteia a fost ocupat de sotia deputatului PD, Radu Lambrino, democrata Gabriela Lambrino.

"Noua conducere incepe sa descopere acum miscarile Corneliei Garboni, care ar putea fi acuzata ca a pierdut o finantare de 24 de miliarde lei pentru viitorul sediu al Agentiei de Mediu. Mai sunt si alte exemple, despre care nu vorbesc inca", a afirmat prefectul. Ambii directori au fost inclusi si pe listele de candidaturi ale PSD pentru Parlament.

Unii directori numiti in functii de social-democrati primesc, insa, toate laudele din partea reprezentantului Guvernului in teritoriu, pentru ca nu au fost inregimentati politic si nu s-au implicat in actiuni de acest gen.

Astfel, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Victor Dumitrascu, directorul Casei de Pensii, Ioan Caprariu, si cel al Aeroportului "Traian Vuia", Dan Idolu, sunt trecuti la categoria membrilor PSD care "nu sfideaza cetateanul" si nu au fost suspectati de trafic de influenta.

In vizorul lui Ovidiu Draganescu sunt acum directorul Directiei Regionale Vamale, Adrian Jebelean, directorul Postei din judet si sefii de la serviciile SNCFR. Prefectul nu-i include, insa, in planul sau pe sefii de la serviciile de informatii din Timis, cu care sustine ca are relatii normale, desi vorbeste de o "pesedizare" si in acest sector.

Un caz concret este cel al fostului adjunct al SRI Timis, Constantin Glodeanu, care a candidat din partea PSD pentru Primaria din comuna Biled. "Ma bucur ca nu a castigat el acea comuna, pentru ca Biled ar fi ajuns o celula supravegheata si, la fel ca in cazul primarului din Deva, poate ar fi fost urmariti si in dormitor", a completat Draganescu.

In schimb, colaborarea prefectului cu Curtea de Conturi il nemultumeste din cauza legii de organizare a institutiei, impusa tot din vremea PSD.

Primele nume noi de directori nominalizati ar putea aparea chiar saptamana viitoare cand, dupa o perioada foarte lunga de inactivitate, se va reintalni Comitetul de conducere al coalitiei din Timis.