Ionel Hurducas, primarul PSD din comuna clujeana Iclod, a fost demis ieri, prin ordinul prefectului Alin Tise. Motivul oficial al deciziei de demitere este condamnarea penala a primarului Hurducas pentru delapidare.

Ionel Hurducas, edilul cu 19 dosare penale, majoritatea pe cauze ale fondului funciar, a fost condamnat doar pentru sustragerea de masa lemnoasa in valoare de 8 milioane de lei sesizata autoritatilor clujene in urma cu trei ani.

Ionel Hurducas a fost condamnat la inchisoare pe o perioada de 6 luni, cu suspendare. Majoritatea dosarelor penale “colectionate” de Ionel Hurducas au fost intocmite in urma sesizarilor facute de consatenii primarului care acuzau improprietaririle pe care acesta le-a facut ilegal in beneficiu personal.

Astfel, primarul PSD, aflat la al doilea mandat, a fost cercetat pentru abuz in serviciu, delapidare, fals intelectual si uz de fals. In cazul introducerii apei potabile in satul Orman din comuna Iclod, Hurducas este acuzat ca a demarat lucrarea fara hotararea Consiliului Local Iclod si fara sa organizeze o licitatie publica pentru atribuirea lucrarii.

Fostul senator PD Iuliu Pacurariu, actual secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a facut o sesizare organelor abilitate.

Contactat telefonic de BZA, Ionel Hurducas a confirmat faptul ca a primit ordinul de suspendare din partea prefectului Alin Tise. “Am si venit la Cluj, pentru ca am probleme de sanatate, dupa doi ani in care m-au sapat”, a spus Hurducas.

Intrebat fiind pe cine considera vinovat de “sapaturile” pe care le acuza, ex-primarul a facut referire la cinci consilieri locali PD si PNL din Iclod. “Sunt nevinovat, se urmareste ca imaginea mea sa fie cat mai terfelita. Consilierii m-au amenintat ca vor face in asa fel ca sa-mi fie redeschis un dosar penal, sa ajung la puscarie”, s-a lamentat primarul proaspat demis.

In incheiere, Ionel Hurducas a tinut sa sublinieze ca regreta faptul ca nu va mai avea posibilitatea de a finaliza unele proiecte& “Am vrut sa mai fac o sala de sport, sa introduc canalizarea, sa mai aduc fabrici in Iclod. Imi pare rau ca nu voi mai avea posibilitatea. {stia vor sa ma scoata ca pe un fel de Milosevici!”

Prefectul Alin Tise a confirmat transmiterea prin fax a ordinului de demitere pentru primarul Hurducas si a mentionat ca documentul va fi trimis prin posta si la adresa celui vizat. “Motivul demiterii a fost condamnarea definitiva cu suspendare conditionata a primarului Hurducas. Conform Legii 393, privind statutul alesilor, se iau aceste masuri”, a precizat Tise.

In continuare, Prefectura Cluj va transmite Guvernului o adresa prin care va fi instiintat de masurile luate la nivel local. Data alegerilor pentru un nou primar al Iclodului va fi stabilita de Executiv, pana atunci atributiile de edil vor fi exercitate de viceprimar.