Sefii sportului bihorean isi bat joc cu nesimtire de banii publici. Nu mai putin de patru oficiali au insotit echipa de polo juniori II (!) a Clubului Sportiv Crisul Oradea la stagiul de pregatire centralizata desfasurat in perioada 21-26 mai la Matador, un cartier marginas al Barcelonei.

In timp ce sportivii si antrenorul Eugen Bajenaru au calatorit cu autocarul, in conditii execrabile, Bungau (seful Directiei Judetene de Sport), Dragan (presedintele CS Municipal), Frent (presedintele CS Crisul) si Alexandrescu (consilier la CS Municipal) au calatorit in conditii de lux, cu avionul. De la Budapesta, la Barcelona.

Costul deplasarii celor patru oficiali a fost mai mare, cu certitudine, decat costul deplasarii echipei si a antrenorului (in total 14 persoane). Si asta, in conditiile in care cei patru chiar nu aveau ce cauta la Barcelona. Decat, poate, sa faca cumparaturi si sa viziteze orasul.

Dar, cui ii pasa? Nesimtirea pare sa fi ajuns cuvantul de ordine in randul celor care, in loc sa economiseasca fiecare banut si sa il foloseasca pentru a obtine performanta, isi bat joc de sportul bihorean. La modul propriu.

„Informatia de Vest” trage un semnal de alarma asupra modului in care cei care conduc destinele sportului bihorean - care se zbate la limita subzistentei - capuseaza bugetul Primariei Oradea. Asteptam cu nerabdare pozitia primarului si a Consiliului local.

Sorin Cristescu