Am scapat de toate grijile ! S-a infiintat si in judetul nostru filiala Partidului Verzilor din Romania, partid descendent (se presupune) din cel ecologist. Cu un numar de 26 de membri (judeteni), acestui partid (nu vrem sa jignim cititorul) nu ii desconspiram numele liderului local, motivele fiind mai mult decat evidente. Dar putem satisface curiozitatea cititorului.

Este fost membru a unui alt parid de « viitor », A.P-ul. Sa vezi « de unde sare iepurele »… din nimic, dar si din seriozitatea politicienilor « biciclisti ». Cel putin de asta a vrut sa ne convinga un barbat cu prestanta, aflat la prezidiu.

El a vrut…Dar sa intram pe fagas ! « Va aduce-ti aminte de perioada in care , de la Podul Vinerii Mari si pana la liceul Balcescu, circulatia era inchisa ? Putea omul sa-si plimbe copilul, se relaxa, isi putea duce familia la plimbare…» Se aude, dixtinct, din auditoriu, numele de Venerica Patru, ultima Prim-secretara de judet. Reactia liderului a fost pe masura.

“…dar era mai bine ! “. Fara comentari ! Nu am nimic cu acordarea unei atenti maxime aspectului ecologic al mediului inconjurator . Din contra, sustin initiative pertinente in domeniu, poluarea fiind factorul principal participant la degradarea calitatii vietii de pe TERA.

CLAR, NU!? Deci, daca tot isi amintea ecologistul nostru de vremurile prolifice ecologiei, vremuri contestate (cel putin statistic), ne intrebam justificat « de ce nu a venit si cu alternative » ? Ca de « clanta politica » e satul electoratul ! De ce nu s-a exprimt concret despre programele pe care partidu Verde le are in perspectiva, de pus in aplicatie, si care este solutia

« miraculoasa » care sa ne scape de toata poluarea existenta ? Raspunsul este simplu si face parte din categoria UNICAT. Nu au nici un plan ! Este foarte usor sa critici cand esti « nimenea pe scena politica », cand nu faci nimic ti-se pare ca cel pe care il « vizezi » este plin de neajunsuri si face numai greseli.

GRESALA OMENEASCA ! Individul continua : Problemele vor fi aduse in atentia ministrului de resort ! Cineva intreaba, inocent, cum se numeste respectivul, adica Sulfina.

Nicio problema, nimic iesit din comun, normalitate politica ROMANEASCA! « Teoreticianul » a replicat cu nonsalanta ca nu nume nu poate fi reprezentativ pentru un scop atat de mare precum il are partidul pe care il reprezinta.

Cu alte cuvinte, pe intelesul tuturora, « cacealmaua politica » nici nu cunoaste numele guvernantilor actuali, a acelora care ii pun in pericol, pur si simplu, VIATA. HAHALERA SAU HALAL de omul asta ? La finalul monologului , un coleg de breasla la l-a intrebat pe « verde » ce parere are despre platforma chimica a judetului, respectiv de OLTCHIM.

Citam : « Au facut mari investiti in domeniu. Nu cunosc amanunte, dar sunt convins ca trebuie si se vor alinia normelor europene. » Foarte « inteligent » raspuns.

Daca este tot asa de hotarat si are o atitudine de luptator consacrat, sugeram « verdelui » sa se intereseze la ce standard ecologic, ce calitate au apele reziduale deversate de Platforma Chimica in raul OLT. Asta fiind doar o singura problema, dintre multele pe care OPINIA PUBLICA « poate sa le semnaleze la noi la partid ».

Presedintele valcean se apropie de « politicianul ideal », grija fata de conunitate fiind, se pare, primordiala. Mai raman de rezolvat mici amanunte, cum ar fi numele ministrului la vrea « actionarul populist-ecologist » sa apeleze. Un fleac ! Si daca are dreptate ?