Consilierii judeteni din Cluj au primit laptop-uri in valoare de doua miliarde lei vechi. Desi computerele au costat o multime de bani, la sedinta de ieri doar trei alesi au avut curiozitatea sa scoata aparatele din genti si au incercat sa le foloseasca efectiv.

Laptop-urile sunt marca HP si sunt computere de ultima generatie. In pretul de doua miliarde lei intra, pe langa calculatoarele propriu-zise, si serverele, precum si un curs de utilizare a calculatorului pentru consilierii care vor avea nevoie.

Teoretic, in sala de sedinte a Consiliului Judetean ar fi trebuit sa functioneze o retea wireless. Ea nu a fost, insa, pusa in functiune pentru ca tehnicienii nu au avut suficient timp sa faca testele de retea.

Consilierii au primit laptop-urile fara o serie de programe utile, cum ar fi Office, care le-ar fi permis sa foloseasca un editor performant de texte, precum si o aplicatie de generare a tabelelor. Cu toate acestea, membrii CJ s-au declarat incantati de noile aparate.

Presedintele institutiei, Marius Nicoara, a declarat ca laptop-urile vor usura munca alesilor si vor reduce cheltuielile CJ cu diferite consumabile, cum ar fi hartia pentru copiat sau tonnerul pentru imprimante.

Cu toate acestea, la sedinta de ieri, consilierii au primit tot mape tiparite, in loc de dischete sau CD-uri.