Consiliul Judetean Hunedoara a cheltuit in ultima luna peste 100 de milioane de lei vechi in timpul deplasarilor in strainatate a conducerii sau a functionarilor publici. Presedintele institutiei, un vicepresedinte, trei functionari si un sofer, s-au bucurat de excursii in Franta si Italia.

Vicepresedintele CJ, Petre Marginean, s-a dovedit a fi cel mai mo-dest, el cheltuind doar 735,96 RON pentru o deplasare de trei zile in localitatea La Baule (Franta). El a participat acolo la Conferinta mondiala de investitii "Europa - viitor nucleu mondial".

Cel mai cheltuitor dintre "calatorii" Consiliului Judetean a fost Marian Butar, consilierul pe probleme de imagine a presedintelui institutiei, care a avut nevoie de 3.173,43 de RON tot pentru trei zile in capitala Frantei. Acesta a "tocat" banii publici ca sa participe la Reuniunea noii retele a purtatorilor de cuvant ai presedintilor regiunilor Adunarii Regiunilor Europei.

De asemenea, presedintele CJ, Mircea Molot, impreuna cu doi functionari si un sofer, s-a deplasat la Alessandria, in Italia, la o conferinta despre oportunitatile de cooperare a tarilor UE cu Romania. Pentru deplasarea in Peninsula, cei patru au cheltuit din banii publici nu mai putin de 6.824,42 RON.

Cativa consilieri judeteni s-au aratat intrigati de faptul ca sunt cheltuite sume enorme pentru deplasari fara rost in strainatate. "Problema nu este ca au cheltuit banii, ci ca nu se vede nici un rezultat concret in urma vizitelor facute peste hotare", a spus consilierul Liliana Tolas.

Conducerea CJ nu a avut nici o reactie fata de nemultumirea alesilor despre modul in care sunt cheltuiti banii publici pe deplasari in strainatate.