Unul dintre oamenii de afaceri din Iasi, Ioan Zapodeanu, este autorul unei noi inginerii financiare. Cu 310.000, el a cumparat drepturile succesorale pentru o suprafata de 13.000 de metri patrati, situata in zona celei mai profitabile piete din Iasi.

Ioan Zapodeanu a cumparat drepturile succesorale asupra a doua parcele de teren la pretul de mai putin de 25 de euro pentru un metru patrat, in conditiile in care in zona un metru patrat de teren costa pe piata libera peste 200 de euro.

Investitorul imobiliar din Iasi a cumparat mai intai o parcela de teren de 8.000 de metri patrati, cu suma de 160.000 de euro. Drepturile succesorale asupra parcelei de teren au fost cumparate de la o ieseanca numita Elena Dumitriu.

Ioan Zapodeanu a cumparat ieri o alta parcela, de 5.000 de metri patrati, cu suma de 150.000 de euro. Vanzatorii sunt membrii familiei Constantinescu din Iasi.

Cea de-a doua parcela de teren coincide cu piata Nicolina din Iasi. Aceasta este cea mai profitabila din oras.

Pretul platit de investitorul imobiliar este cu doar 30 la suta mai mare decat venitul pe care il incaseaza Primaria Iasi intr-un an, din administrarea acestei piete. Ioan Zapodeanu a declarat ca in zona ar dori sa construiasca cea mai moderna piata din Moldova.