Profit maxim

Video - chatul poate fi considerat deja, unul dintre cele mai profitabile afaceri din Romania. Dupa specialisti, investitia se incadreaza la categoria "minima", iar profitul este maxim. Un studio poate inghite intre 15.000 si 50.000 de euro, in functie de numarul de camere web utilizate.

Un site de marime medie are online, in orice moment, intre 10 si 100 de modele. Exista doua feluri de video - chat: cel obisnuit, de comunicare si cel pentru adulti.

Daca in primul caz este vorba despre o dicutie purtata intre unul sau mai multi parteneri, prin intermediul unei camere conectate la calculator, in care partenerul de discutie te poate vedea, la fel si tu pe el, in cel de-al doilea caz, se interactioneaza cu persoane care platesc pentru a vedea, pentru a vorbi cu anumite persoane, in special fete si foarte rar barbati, si care tin sa vizioneze un show erotic. Exista totusi, si video-chaturi pentru adulti in care nuditatea este strict interzisa.

Politistii, cu ochii pe site-uri

"Artistii" siteului sau modelele sint persoanele care colaboreaza cu video-chatul respectiv in urma unui contract. Prin contract artistul trebuie sa respecte 100% regulile si conditiile siteului respectiv. In schimbul prestatiei sale, modelul este platit prin comision, care variaza in functie de site, intre 30% - 60% la fiecare show care il sustine cu un membru platitor. In Romania exista deja sute de video-chaturi.

Conform lucratorilor de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Ploiesti, in Prahova exista cel putin 15 video-chaturi legale, dintre care doua au fost verificate in ultimele 6 luni. "Daca video-chaturile au toate autorizatiile in regula, conform legislatiei in vigoare, nu este nici o problema din punctul nostru de vedere", ne-a declarat A.S., din cadrul BCCOA Ploiesti.

"Problema vine in momentul in care pe aceste video-chaturi se practica pornografia infantila. Din fericire, pina in prezent, nu am avut asemenea cazuri. In rest, activitatea video-chaturilor este de ordin comercial, in care fiscul are rolul sau."

Teama de a fi inselate

Cea mai mare problema a modelelor este aceea privind modalitatea de plata si de a nu fi inselate. Din sutele de siteuri de adult vide-chat, doar dintre care doar citeva sint cu adevarat profitabile. Daca isi aleg bine siteurile cu care vor sa colaboreze, un artist poate cistiga zilnic intre 20 si 40 de euro. Clientii video-caturilor pentru adulti scot intre 3 si 7 euro pentru a le vedea pe fete dezbracindu-se si chiar sa converseze cu ele.

Daca are succes zi de zi, o fata se alege in medie, cu 1.000 - 1.300 de euro pe luna. Cele care vorbesc si o limba straina, sint cele mai cautate. Mii de straini cauta video-chaturile romanesti pentru ca au aflat ca fetele din Carpati sint si frumoase si inteligente. Se poate vorbi si despre esecuri in aceasta meserie, de artist pe video-chat.

Sint multe cazuri in care modelul nu intelege exact cum anume ar trebui sa isi desfasoare activitatea. Din diverse motive, cum ar fi lipsa de informare sau informarea precara, artistul realizeaza ca rezultatele sale nu sint pe masura muncii depuse. In aceste cazuri pentru fetele incepatoare, video-chatul poate deveni un fel de "pomul laudat", se demoralizeaza, iar intr-un timp scurt se vad nevoite sa renunte.

Clauze contractuale

Nerespectarea regulilor de site, atrag dupa sine, mai devreme sau mai tirziu, excluderea din sistem a tinerei. Aceasta nu va mai putea lucra pe siteul respectiv si cel mai probabil nici nu va mai primi comisionul pe ultima perioada. Acest lucru se intimpla de obicei pe video-chaturile mari, care au un sistem automatizat de supraveghere a activitatii si pe care este destul de greu sa il pacalesti.

De aceea, citirea, intelegerea, respectarea intr-o proportie cit mai mare a termenilor siteurilor cu care se colaboreaza, nu va atrage niciodata suspendarea contului de "artist".