Scandalul deconspirarii fostilor colaboratori ai Securitatii continua. La Braila, primarul PSD Constantin Cibu a admis ca a colaborat ca fostele servicii secrete ale regimului comunist.

Primarul a declarat ca a trimis rapoarte de activitate catre Securitate, pe vremea cand era director general al uzinei Progresul. El afirma ca nu erau note informative, ci rapoartele de activitate pe care trebuia sa le prezinte in mod obligatoriu atunci cand revenea din delegatiile in strainatate.

Constantin Cibu a declarat ca rapoartele de activitate erau redactate in doua exemplare. Unul ramanea la uzina iar celalalt era trimis la Securitate.

Primarul din Braila este de parere ca activitatea sa nu a fost politie politica. El a declarat ca este dispus sa iti dea demisia daca cineva va dovedi contrariul.

Constantin Cibu a adaugat ca nu isi va consulta dosarul la CNSAS, pentru ca este convins ca multi oameni l-au turnat la Securitate. El spune ca nu vrea sa isi piarda prieteni din acest motiv.

Acesta nu este primul caz in care un membru marcant al PSD recunoaste ca a avut legaturi cu fosta Securitate. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a fost ofiter de Securitate, lucru recunoscut de fostul ministru al Administratiei, Octav Cozmanca.

Scandalurile de acest fel nu au ocolit nici alte partide. Presedintii PC si PRM, Dan Voiculescu si Corneliu Vadim Tudor, au avut de asemenea relatii cu Securitatea.

In PNL, cel mai rasunator scandal legat de colaborarea cu fosta politie politica este cel al fostului ministru al Culturii si Cultelor, Mona Musca. De asemenea, fostul primar al Brasovului, actualul deputat Ioan Ghise, a recunoscut colaborarea sa cu Securitatea.

In PD, exista cazul lui Silvian Ionescu, actualul comisar-sef al Garzii de Mediu, fost ofiter de Securitate. Din aceasta pricina el a pierdut sansa de a deveni prefect de Bucuresti.