Prefectul de Arad, Cristian Stragea, ar putea renunta la functia pe care o detine in prezent pentru a candida la sefia organizatiei judetene a PNL, la alegerile din luna octombrie. De altfel, el a mai fost pe lista candidatilor si la alegerile trecute, dar s-a retras, la sfarsitul anului trecut, optand pentru postul de inalt functionar public.

Potrivit anumitor surse din filiala liberalilor, prefectul ar putea intra in cursa pentru presedintia organizatiei PNL alaturi de viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany, care este presedintele pe municipiu al liberalilor, dar si de Nelutu Cristina. Acestia din urma sunt singurii care si-au anuntat pana acum intentia de candida.

Deocamdata, Stragea nu a dorit, insa, sa faca nici o declaratie in privinta candidaturii lui, cu toate ca cei din organizatia judeteana sustin ca printre cei care vor participa la lansarea candidaturii se va numara si presedintele Camerei Deputatilor si sef al Comisiei de Onoare si Arbitraj din cadrul PNL, Bogdan Olteanu.

De altfel, Olteanu este una dintre persoanele cu care prefectul a colaborat in cadrul organizatiei de tineret a PNL.

"Nu este momentul sa fac acum declaratii politice. Cand va fi o voi face", s-a limitat sa afirme, luni, Cristian Stragea.

Alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PNL vor fi reluate in data de 6 octombrie, dupa ce scrutinul din luna februarie a fost anulat, in urma unei contestatii depusa de vicepresedintele filialei, deputatul Mihai Calimente. In data de 10 mai, Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului a decis invalidarea alegerilor din cadrul filialei aradene, admitand o contestatie depusa de Calimente.

Parlamentarul sustinea in contestatie ca are dovezi privind influentarea delegatilor la alegeri, carora li s-ar fi oferit diverse cadouri pentru a vota intr-un anumit mod, acuzandu-l direct pe Sever Jurca, cel care a castigat, in februarie, scrutinul in confruntarea cu deputatul Titu Gheorghiof.

In urma invalidarii alegerilor, in fruntea filialei a fost numit un presedinte interimar, Gheorghe Florea. Acesta a afirmat, insa, recent ca nu va candida pentru sefia organizatiei judetene.

Cristian Stragea este membru PNL din anul 1996, iar timp de patru ani a condus organizatia judeteana de tineret a partidului, fiind, de asemenea si membru in Biroul Permanent al TNL si consilier al presedintelui acestei organizatii. Intre 2000 si 2004, el a fost presedintele organizatiei municipale a PNL Arad.

Pana la numirea in functia de prefect, Cristian Stragea a fost medic de familie in comuna Nadas, dupa ce timp de sase ani a lucrat ca asistent medical la spitalele judetene din Arad si Timis.

De mentionat ca recent au aparut zvonuri despre faptul ca Stragea ar dori sa ocupe postul de director al Spitalului Judetean. Cu toate acestea, el nu s-a mai prezentat la examenul pentru a putea deveni manager de spital, dupa ce a urmat un curs in acest sens, pe care l-a platit.