Atunci cand nu este vorba de ciolan, consilierii lui Gutau nu voteaza pozitiv

Consilierii democrati s-au impotrivit construirii de locuinte sociale

Interesul poarta fesul. Daca nu e rost de facut vreo afacere, alesii locali nu au chef sa voteze proiectele de hotarare propuse de Executiv

Consilierii municipali ai Ramnicului au respins recent un proiect de hotarare privind realizarea unor locuinte sociale in cadrul a trei corpuri de cladire situate in cartierul Ostroveni. Cei care s-au impotrivit construirii locuintelor au fost consilierii democrati, care si-au explicat pozitia prin aceea ca municipalitatea nu are bani ca sa construiasca locuinte.

Aceasta, desi in ultimii doi, aceiasi consilieri au aprobat cheltuirea a zeci de miliarde de lei pentru realizarea unor investitii secundare in Ramnicu Valcea, cum ar fi scuarurile Revolutiei si Nord.

Dupa o serie de dezbateri, consilierii locali ai PD au votat impotriva construirii de locuinte sociale in trei dintre cele patru corpuri de cladire din Ostroveni Sat care compun ceea ce ar fi trebuit sa fie un camin de batrani. Cei care au votat pentru construirea locuintelor au fost consilierii pesedisti si liberali, acestia nereusind insa decat sa adune 12 voturi „pentru”.

Viceprimarul Ramnicului, Constantin Monceanu, cel care conduce in aceasta perioada primaria, s-a aratat dezamagit de pozitia consilierilor. El a declarat, imediat dupa terminarea sedintei de Consiliu Local, ca cei peste 3.000 de ramniceni care au depus in ultimii ani cereri pentru acordarea unei locuinte, meritau mai mult respect din partea alesilor.

"Voi da adresele consilierilor locali care au votat impotriva, cetatenilor care vin la mine la audiente si se plang ca nu au unde dormi. Nu se poate asa ceva”, a declarat Monceanu. Democratii, prin vocea consilierului Romeo Radulescu, au argumentat votul lor negativ prin aceea ca municipalitatea nu are bani pentru un asemenea tip de investitii.

"Ca vrem sa facem locuinte sociale, e extraordinar, dar avem bani ca sa le facem? Ca sa blocam toate cele trei corpuri intr-un proiect care nu se stie daca va fi realizat, mi se pare cam hazardat. Propun, ca o solutie de compromis, sa construim locuinte doar intr-unul din cele trei corpuri, ca sa fim siguri ca ne ajung banii”, a spus consilierul democrat.

Costul locuintelor sociale a fost estimat la circa 80 miliarde lei, o cota parte dintre acestea fiind asigurata, conform spuselor lui Monceanu, de catre Guvern. In plus, circa 25 miliarde lei ar putea fi recuperate din vanzarea celui de-al patrulea corp de cladire. Efortul bugetar al Primariei Ramnicului nu ar fi fost asadar unul de natura sa saraceasca municipalitatea. Si totusi, nu s-a putut.

Cu o zi inaintea ca sedinta CL sa aiba loc, liberalii si democratii s-au intalnit in cadrul Consiliului Aliantei D.A. la nivelul municipiului Ramnicu Valcea, pentru a discuta adoptarea unei pozitii comune in ceea ce priveste locuintele sociale. Nu s-a ajuns insa la nici o solutie comuna, fapt care i-a determinat pe liberali sa se gandeasca serios la ruperea protocolului cu democratii.

Viceprimarul Monceanu este hotarat sa bage din nou acest punct pe ordinea de zi a Consiliului Local, pana cand democratii il vor vota. Monceanu a emis chiar o varianta in care consilierii democrati ar avea un interes ascuns in aceasta chestiune.

Mai exact, Monceanu a spus ca nu e exclus ca PD sa doreasca respingerea adoptarii proiectului de hotarare privind realizarea locuintelor sociale, pentru a se diminua pretul cu care se va incepe licitatia pentru vanzarea celui de-al patrulea corp de cladiri. Motivul: un client al PD ar dori sa cumpere cat mai ieftin acest tronson.