Primaria municipiului Cluj-Napoca a organizat la sfarsitul lunii trecute o a doua licitatie pentru contractarea unei firme care sa intocmeasca studiul de fezabilitate si Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) in vederea construirii unui parking supraetajat in cartierul Manastur, pe strada Ion Mester.

Doar ca, la fel ca si la prima licitatie organizata de municipalitate in acest sens, nici un investitor nu s-a prezentat cu vreo oferta.

Pe Strada Primaverii, in spatele Catedralei Ortodoxe aflate inca in constructie, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca doreste construirea unui parking suprateran. Terenul unde se intentioneaza construirea parking-ului este in proprietatea statului roman si in administrarea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

“Sunt cateva revendicari pe acel teren, dar acestea se vor rezolva de catre consiliul local”, a explicat Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice a Primariei municipiului Cluj-Napoca. Primaria s-a gandit deocamdata doar la amplasamentul parking-ului nu si la datele tehnice ale acestuia. “Nu se stie deocamdata cum va arata parking-ul si cate locuri de parcare va gazdui.

Acest lucru ramane sa fie stabilit de proiectant, care va alcatui un proiect si il va prezenta consiliului local, care il va supune votului”, ne-a declarat Apostu. In anuntul pentru licitatie este prevazut ca ofertantii pot depune oferte numai pentru prestarea integrala a serviciilor care fac obiectul licitatii deschise, mai exact atat pentru PUD cat si pentru Studiul de Fezabilitate.

In luna iulie a acestui an, municipalitatea a organizat prima licitatie deschisa in vederea contractarii unei firme care sa intocmeasca Planul Urbanistic de Detaliu si Studiul de Fezabilitate pentru parking-ul din Manastur. Doar ca, surpriza, nu a fost depusa nici o oferta.

Municipalitatea nu s-a dat batuta, astfel ca, la sfarsitul lunii trecute, a fost organizata o noua licitatie pentru gasirea unui investitor care sa fie interesat de constructia de pe Ion Mester. Nici de aceasta data insa nu s-a prezentat nici un investitor. Fiind vorba doar despre un parking, care nu va beneficia si de spatii comerciale, se pare ca problema este recuperarea investitiei.

Investitorii ar avea de castigat daca in parking-ul respectiv ar fi construite si spatii comerciale, dar cum nu se doreste construirea pe Ion Mester a unui asemenea parking, investitorii nu se arata interesati. Si, la drept vorbind, au si dreptate.

De ce sa investesti in ceva care nu-ti aduce nici un profit? Oricum, Sorin Apostu a declarat ca municipalitatea nu se da batuta si ca vor mai fi organizate licitatii pana se va gasi un investitor.