Directorul Muzeului de Istorie din Galati, consilierul judetean Stefan Stanciu a tunat si a amenintat ca ii va da afara din institutia pe care o conduce pe ucrainenii ce promoveaza in Galati un nou joc piramidal.

Cu toate acestea, directorul Stanciu s-a rezumat ieri doar la cateva amenintari si a promis ca va verifica in urmatoarele zile activitatea strainilor, ce sustin ca reprezinta o firma internationala (Vision International People Group ), ce comercializeaza diverse medicamente. „Daca umbla cu prostii, eu personal ii voi da afara! Nu am stiut cu ce se ocupa.

Ei au spus ca isi promoveaza niste produse si au venit la mine cu o serie de documente. Au platit si ceva bani pentru inchirierea salii din Muzeu”, ne-a declarat ieri directorul Stanciu.

In Muzeul de Istorie din Galati, un grup de ucraineni promoveaza insa o noua afacere de tip piramidal, ce miroase a jecmaneala. Investitorii, imbracati la patru ace si insotiti pretutindeni de cate un translator roman, pozeaza in ipostaza unor comerciati ce intentioneaza sa promoveze o serie de medicamente miraculoase.

Insa modul prin care galatenii pot ajunge in posesia unor sume de bani, pe care ei le promit in cadrul unor sedinte (sumele pornesc de la 500 de dolari pe luna) este extrem de ciudat. In primul rand, romanii trebuie sa plateasca pe loc o suma de bani, pentru a intra in afacere.

Apoi, trebuie sa achizitioneze medicamentele prezentate, dar neavizate de Ministerul Sanatatii, in valoare de cateva sute de dolari. Dupa ce au trecut si de acest prag, fiecare are misiunea de a racola minim cinci romani, care sa investeasca si ei in afacere.

Schema prezentata de investitorii straini, in cadrul unei intalniri organizate vinerea trecuta la muzeu, arata ca o piramida, iar banii cei mari se obtin pe masura ce galatenii urca spre varful piramidei (prin racolarea a cat mai multi naivi si prin investirea catorva mii de dolari).

Toate aceste detalii din „piramida succesului” sunt obtinute in cadrul unor sedinte organizate la Muzeul de Istorie si in urma unor intalniri cu caracter secret.

Afacerea merge ca pe roate:"Investitorii” si-au fixat mai multe intalniri cu galatenii!

Chiar daca activitatile lor se afla la limita legii, strainii care vor sa faca bani din naivitatea unor galateni au decis sa mareasca numarul intalnirilor, la care trebuie sa participe cat mai multi romani.

Ieri dimineata, toata „delegatia” firmei „Vision International People Group” impartea fluturase in centrul orasului, prin care li se promitea tuturor o cariera internationala si castiguri de peste 500 de dolari pe luna.

Noua sedinta, prin intermediul careia urmau sa fie racolati alti galateni, ce doreau sa intre in afacerea piramidala, urma sa se desfasoare ieri la orele 18:00, la Muzeul de istorie condus de consilierul Stefan Stanciu.