Pregatirile pentru ceremonia de deschidere a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007 au inceput. In perioada 27-30 septembrie, echipele Primariei si ale Biroului Sibiu 2007 au discutat detaliile evenimentului de deschidere a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007 cu Eric Travers, managerul de proiect al companiei franceze Groupe F.

Echipa de la Sibiu si managerul francez au vizitat cele patru locatii stabilite pentru eveniment, au detaliat aspectele financiare ale proiectului si au stabilit urmatorii pasi ai proiectului.

Groupe F

Specializata in conceperea si realizarea spectacolelor artistice pirotehnice, Groupe F este una dintre cele mai renumite companii din Europa in acest domeniu. Groupe F a fost invitata si de organizatorii luxemburghezi sa realizeze spectacolul de artificii pentru deschiderea Capitalei Culturale Europene Luxemburg 2007.

Printre proiectele organizate de Groupe F, din 2004 pana in prezent, se remarca spectacolele realizate in cadrul programului Lille Capitala Culturala Europeana 2004, inaugurarea tot in 2004 a Podului din Patras, Grecia, actuala Capitala Culturala Europeana, ceremoniile de deschidere si inchidere ale Jocurilor Olimpice de Vara de la Atena 2004, ceremoniile de deschidere si inchidere ale Jocurilor

Olimpice de Iarna de la Torino 2004, ceremoniile de Anul Nou la Londra 2005 si 2006.