Sase timisoreni suspectati de apartenenta la o filiera internationala de trafic de droguri de mare risc au fost arestati, sambata, dupa ce ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) au prins in flagrant mai multe persoane in timp ce incercau sa plaseze pe piata pastile Ecstasy.

Anchetatorii au descoperit ca gruparea infractionala actiona de mai multa vreme pe relatia Olanda - Ungaria - Romania, fiind monitorizata de politisti inca de la inceputul lunii iulie 2006.

Potrivit informatiilor obtinute de oamenii legii, drogurile erau aduse in tara disimulate in interiorul unor autoturisme, dupa care erau vandute in licee si discoteci din Timisoara. Pentru a nu "bate la ochi", stupefiantul era "importat" in cantitati relativ mici, lunar fiind aduse in jur de 1.000 de pastile Ecstasy de tipul "Delfin", "Trifoi" sau "Cires".

Odata introduse in tara, drogurile erau mai intai depozitate intr-o locuinta conspirativa, iar apoi, cu aprobarea expresa a sefului retelei si a "locotenentilor" sai, acestea erau preluate in cantitati mici de o alta persoana, aflata pe o pozitie inferioara in ierarhie, care le scotea la vanzare.

Profit de 500 la suta!

Castigul net obtinut din comercializarea ilicita a drogului era impresionant, de aproape 500 la suta. Asta, in conditiile in care comprimatele Ecstasy erau procurate de pe piata drogurilor din Olanda la pretul de 30 de eurocenti/bucata, fiind vandute consumatorilor timisoreni cu 15 euro pastila.

"Banii obtinuti in urma comercializarii drogurilor mergeau inapoi in sus pe filiera, pana la cel mai inalt nivel", a precizat unul dintre politistii BCCO. Anchetatorii au mai descoperit ca o parte infima din castig era retinuta de ceilalti membri ai retelei, capul filierei fiind cel care stabilea ce procent din banii incasati in urma vanzarii drogurilor ii revenea fiecaruia.

La sfarsitul saptamanii trecute, lucratorii BCCO, impreuna cu un procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Timisoara (DIICOT), l-au prins in flagrant pe numitul C.V. (24 ani) in timp ce incerca sa vanda 20 comprimate Ecstasy.

Imediat dupa retinerea acestuia, mai multe echipe au descins simultan la opt locuinte ale suspectilor, unde Ð cu ajutorul cainilor antidrog "Rubens" si "Cora" - au fost capturate 100 de comprimate Ecstasy si mai multe doze de hasis si marijuana.

Sambata sase dintre membri marcanti ai retelei au fost prezentati instantei, pe numele lor magistratii Tribunalului Timis eliberand mandate de arestare pe 29 de zile pentru trafic de droguri, fapte pentru care acestia risca intre 10 si 20 de ani de puscarie.